"Трохи вранішніх новин" (4 квітня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (4 квітня) - Денис П'ятигорець

1. Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів.

2. Міністр оборони України Степан Полторак та міністр національної оборони Канади Харджит Саджан у понеділок, 3 квітня, підписали домовленість про оборонне співробітництво між Україною та Канадою.

3. Кабінет міністрів України затвердив середньостроковий план розвитку країни до 2020 року, який базується на досягненні сталого економічного зростання на 4-5% ВВП на рік, забезпечення ефективного державного управління, розвитку людського капіталу, верховенстві права, а також розвитку оборонного сектору.

4. Президент України Петро Порошенко заявив, що на його думку, необхідно призупинити рішення про введення абонплати за газ. "Дія зазначеної постанови має бути призупинена! Звертаюся до Уряду та НКРЕКП знайти узгоджене рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів та розповсюдження субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує", - заявив президент.

5. Наступний кроком Уряду після введення реєстру ПДВ – відпрацювання моделі електронної митниці. Про це заявив Володимир Гройсман на зустрічі з Президентом і бізнесом.

6. Державний бюджет в січні-березні отримав 179,933 млрд гривень доходів, що на 13,8% більше бюджетного розпису.

7. В Антимонопольному комітеті України оштрафували монопольний дистриб'ютор тютюнових виробів російську компанію "Тедіс Україна" на 431 млн грн.

8. Всесвітній банк готовий співпрацювати з Україною в напрямку оновлення стратегії розвитку державних банків і роботи з проблемною заборгованістю

9. Укрзалізниця щойно стала повноправним членом «Міжнародної асоціації «Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут».

10. Укрзалізниця стала першою компанією в Україні, що запроваджує передову світову практику розрахунку вартості дизпального із застосуванням «формули" Platt’s. Тобто за умовами договору з переможцем торгів, щотижня автоматично буде перераховуватися вартість закупівлі із застосуванням індексу зміни ціни.

11. За перші три місяці 2017 року на українському ринку зареєстровано 17 тис. нових легкових автомобілів. Цей показник на 38% перевищує результати продажів за перший квартал 2016 року. Про це повідомляє галузева асоціація Укравтопром.

12. ПАТ «Черкаський автобус» готує до виробництва нову модель свого популярного автобуса ATAMAN – приміську версію стандарту Євро 5, а «City Transport Group» показав новий проект електробуса LAZ E-CORE

13. Німецький державний банк надав допомогу Україні у розмірі 300 млн євро для розвитку малого та середнього бізнесу

14. Компанія зі 100% нідерландськими інвестиціями Галичина Грінері (Львівська область) відкрила другу чергу теплиць у Буську.

15. Міжнародна фінансова корпорація (IFC), член групи Світового банку, надає компанії М.В. Карго кредит у розмірі $37 млн для нового зернового терміналу в морському торговому порту Південний.

16. На забезпечення минулого опалювального сезону з українських сховищ відібрали 6,7 млрд кубометрів природного газу, що на 21% менше, ніж роком раніше.

17. Прокуратура Львівської області заарештувала чотирьох організаторів провокацій у селі Гряда, коли незрозумілі туловіща намагалися видавати себе за польську діаспору в Україні.

18. Федеральне бюро розслідувань США створює спецпідрозділ зі штаб-квартирою у Вашингтоні, який координуватиме розслідування ймовірного втручання Росії в президентську кампанію в США в 2016 році

19. Прокуратура Польщі сформулювала нові звинувачення на адресу російських диспетчерів і третьої особи у вежі контролю за польотами у справі розслідування Смоленської катастрофи.

20. #Пронєсло. Російській артистці Олені Воробей відмовили у в'їзді на територію України через незаконне відвідування нею тимчасово окупованого Криму.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець