"Трохи вранішніх новин" (5 квітня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (5 квітня) - Денис П'ятигорец

1. «Укроборонпром» розпочав серійне виробництво бойових машин «Атлет». Ці броньовані ремонтно-евакуаційні машини призначені для технічного забезпечення танкових підрозділів та значно посилять їх боєготовність.

2. Трастовий фонд НАТО відкрив у харківському університеті програму, в якій навчатиме основ лікування військових, що втратили кінцівки

3. У 2018 році держава відшкодовуватиме 30% вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів. Про це йдеться в інформаційному роз'ясненні Міністерства аграрної політики

4. Національне антикорупційне бюро України розпочало перевірку за результатами розгляду запиту групи народних депутатів, який стосується можливого отримання у 2010 році тодішнім прем’єр-міністром Юлією Тимошенко 4 млн євро від режиму лівійського екс-диктатора Муаммара Каддафі.

5. Голова Служби безпеки Василь Грицак каже, що розкрито напад, в результаті якого постраждали троє осіб, зокрема, народний депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Мосійчук, та загинули двоє осіб.

6. Співробітники СБУ затримали двох виконавців підриву польського Меморіалу орлят на Личаківському кладовищі у Львові. "Нещодавно ми викрили організоване угруповання, яке за вказівкою з РФ, здійснило акти вандалізму щодо об’єктів національно-культурної спадщини національних меншин у різних регіонах України", - зазначив Грицак.

7. Найпопулярнішими сайтами в Україні є Google, Youtube і Facebook. Сайт російської соцмережі "Вконтакте" вибув з першої десятки ресурсів, які відвідують українці.

8. З початку 2018 року - за перший квартал - російський уряд витратив 74,7% свого бюджетного резервного фонду (157,3 млрд рублів 210,7 млрд рублів). Такими темпами вже за півтора місяці Дімон скаже свою коронку про «дєнєг нєт» і дасть росіянам падержаться.

9. Сполучені Штати разом з Литвою, Латвією і Естонією укладають домовленості про поставки зрідженого газу зі США з метою диверсифікації енергоджерел та маршрутів постачання, а також забезпечення енергетичної безпеки Європи. Рижа бєстія методично присаджує ЄС на свою газову голку. А раніше там стирчала лише голка кремлівського Кощея. Схоже що Дональд прагне повернути цю голку Кощею «обратно в яйцо».

10. Соцмережа Facebook заблокувала понад 270 сторінок, які керувались з російського «Агентства досліджень інтернету» (IRA) – так званої Фабрики тролів, що використовувалися для маніпуляцій громадською думкою у самій Росії, та сусідніх країнах, де використовують російську мову, зокрема, в Україні. Речниця МЗС Мєльдонії Захарова звернулася до Держдепу США з проханням втрутитись в ситуацію та врятувати сторінки у ФБ, на яких було підписано кілька мільйонів користувачів. «Как поясніть етой п’янчугє, что ми не можем вмешіваться в работу частного бізнеса?» - замислився Держдеп.

11. Українка Ірина Буряк з Городенківщини увійшла до першої п'ятірки конкурсу "Top Model Europe 2018".

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец