"Трохи вранішніх новин" (5 жовтня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (5 жовтня) - Денис П'ятигорец

1. Посольство Болгарії в Україні більше не вважає, що прийнятий нещодавно в Україні закон "Про освіту", зокрема, його "мовна" стаття, погіршує становище етнічних болгар. "Ми бачимо, що закон "Про освіту" дає нам нові можливості, аби наші діти добре володіли як українською, так і болгарською мовами", - наголосив посол.

2. У президентському законопроекті нарешті з'явилися терміни "збройна агресія РФ", "тимчасова окупація" і зникло формулювання про Антитерористичну операцію.

3. У вівторок для участі у військово-навчальній операції в Україні відбула група литовських військових інструкторів з батальйону драгунів в Клайпеді.

4. Представники Федерального резервного банку Нью-Йорка та Нацбанку домовилися розширити співпрацю у сфері кібербезпеки

5. Російська гібридна зброя крок за кроком перетворюється на непотреб. Компанія Google виключила телеканал Russia Today з добірки преміальних відеоресурсів YouTube, які компанія продає рекламодавцям. Про це заявив прес-секретар компанії, пише Bloomberg.

6. Карма знову ставить раком русню. Брат росіянина Григорія Цуркану, якого взяли в полон в Сирії бойовики ІДІЛ, розповів, як той двічі їздив воювати на Донбас на боці бойовиків, за що отримував медалі і гроші. Іншаллах!

7. У Донецькій області правоохоронці затримали 46-річного чоловіка, який протягом трьох місяців брав активну участь у незаконних збройних формуваннях та обіймав керівну посаду в батальйоні бойовиків "Восток". Про це повідомила прес-служба Волноваського відділу поліції.

8. Співробітники Печерського управління поліції міста Київ затримали співробітника російського телеканалу "НТВ". Співробітники Нацполіції зазначили, що журналіст перебував в "неадекватному стані", надалі справою займатиметься СБУ. От цікаво, що малося на увазі під «неадекватним станом»? Хоча мати громадянство РФ та бути пропагандоном це вже малоадекватно. Але ж цікаві деталі.

9. Група Нафтогаз за січень - червень 2017 року отримала 23,3 млрд грн чистого прибутку, це майже на 21% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

10. У січні-серпні 2017 році реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 1,4 трлн грн, що на 26% більше, ніж в січні-серпні 2016 року.

11. Металургійні підприємства України за дев'ять місяців 2017 наростили надходження від експорту чорних металів на 14,9% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до $ 6,2 млрд (в січні-вересні 2016 року - $ 5,4 млрд).

12. Міжнародний аеропорт Львів імені Данила Галицького в січні-вересні збільшив обслуговування пасажирів на 47,8% до 822,2 тис. осіб порівняно з аналогічним періодом минулого року (556,3 тис.).

13. Херсонський державний завод "Палада", що входить до складу Державний концерн "Укроборонпром", спустив на воду новітній композитний автономний плавучий док вантажопідйомністю 7100 тон.

14. Українка Вікторія Мотричко завдяки перемогам на міжнародних змаганнях зайняла першу позицію у рейтингу найкращих шашкісток світу. Про це свідчать дані з офіційного сайту Світової федерації шашок.

15. Чемпіон WBO у другій напівлегкій вазі, дворазовий Олімпійський чемпіон, чемпіон світу з боксу українець Василь Ломаченко піднявся на другу сходинку світового рейтингу за версією ESPN.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец