"Трохи вранішніх новин" (6 квітня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (6 квітня) - Денис П'ятигорець

1. Напередодні голосування резолюції про скасування візового режиму для українців представники найбільших груп Європарламенту висловилися за підтримку цього рішення. У Європейському парламенті заявили, що Україна у виконанні вимог для запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом "навіть перевершила очікування" у плані втілення реформ. Саме ж рішення про безвіз має голосуватися сьогодні.

2. Обсяг міжнародних резервів Національного банку України завдяки надходженню чергового траншу Міжнародного валютного фонду та другого траншу макрофінансової допомоги Європейського Союзу станом на сьогодні, 5 квітня, зріс до 16,7 млрд дол. - максимального рівня з середини 2014 року.

3. В Україні створять єдиний центр з кібербезпеки за підтримки фахівців інформаційної безпеки НАТО, консультантів турецької компанії HAVELSAN та спеціалістів НТУУ "КПІ".

4. Кабінет міністрів України ухвалив рішення підвищити виплати разової грошової допомоги ветеранам війни у середньому на 26%.

5. Верховна Рада України підтримала законопроект №1076 "Пропозиції Президента до Закону" Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків".

6. КофєПітьІдьош? Генеральна прокуратура проводить обшуки в офісі "Укрнафти" в зв'язку з підозрами на адресу керівництва компанії у махінаціях з нафтою

7. #ЗапоріжжяРулить! На казенному підприємстві "Науково-виробничий комплекс "Іскра" розробили нову українську радіолокаційну станцію МР-18, здатну виявляти літаки-невидимки

8. Державна служба з надзвичайних ситуацій отримає 1 млн євро від НАТО на розвиток сфери розмінування

9. В Україну прибудуть дві групи військових інструкторів з 4 дивізії сухопутних військ Канади. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак

10. Данія направить 65 млн євро в рамках підтримки реформ в Україні

11. У 2017 цього року вперше на літню освітню програму NASA у Силіконовій долині відправляться українці. Переможцями конкурсу Global Impact Challenge, що щороку відбувається під егідою Університету Сингулярності, NASA і Google, стали одразу двоє українців.

12. Новини бізнесу:

- Сільськогосподарські підприємства України за січень-лютий реалізували 866,62 тис. Т насіння соняшнику, що на 73,2% більше показника за аналогічний період минулого року.

- Флюсо-доломітний бізнес інвесткомпанії UMG, представлений Новотроїцьким рудоуправлінням (НТРУ) і Докучаєвським флюсо-доломітним комбінатом (ДФДК), в 2016 році збільшив продажі вапнякової продукції на 24,4%, до 3,4 млн тонн.

- У місті Бобринець Кіровоградської області почалося будівництво сонячної електростанції потужністю 17 МВт. Вона буде одною з найбільших в Україні та займатиме майже 30 га землі на якій раніше випасали худобу.

- Південний гірничо-збагачувальний комбінат (м.Кривий Ріг) в січні-березні збільшив виробництво залізорудного концентрату на 11,9% в річному численні, до 3,038 млн т.

- ПАТ “Укргідроенерго” в 2016 році збільшило чистий прибуток в два рази (на 1 млрд 119,175 млн грн) у порівнянні з 2015 роком – до 2 млрд 209,718 млн грн.

- Компанія «Галичина Гринер» відкрила у Львівській області другу чергу потужного тепличного комплексу по вирощуванню овочів і салатів.

- ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) має намір до кінця 2017 р закупити в українських виробників перші 500 із запланованих раніше 3 тис. вагонів-зерновозів

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець