"Трохи вранішніх новин" (7 березня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (7 березня) - Денис П'ятигорец

1. Кризовий комітет при Міністерстві енергетики і вугільної промисловості ухвалив рішення про завершення з 7 березня дії національного плану з недопущення кризової ситуації в енергетиці, яка була викликана діями російського газового монополіста «Газпрому»

2. Партію вакцин від кору, паротиту, краснухи (КПК) в кількості 220 тисяч доз отримали усі області України

3. Фінляндія готова надати Україні 50 млн євро на здійснення проектів у сфері освіти та відновлювальної енергетики.

4. У 2018 році Єврокомісія передбачила для України 32,5 млн євро у рамках програм секторальної бюджетної підтримки у сферах регіонального розвитку та державного управління.

5. Уряд Норвегії та інших скандинавських країн додатково виділить майже 3,8 млн євро на нові проекти, спрямовані на підвищення енергоефективності соціальних об’єктів на Сході України.

6. В результаті катастрофи російського літака Ан-26 в Сирії загинули 27 російських військових, у тому числі генерал-майор. #ЗємляІмСтєкловатой

7. Загальний обсяг отриманих в ході аукціону на 4G коштів в діапазоні 1800 МГЦ - 5,434 мільярда гривень. За частоти в діапазоні 2400 МГц держава отримала за ліцензії понад 2,45 млрд гривень. В суммі держава отримала - 7,89 мільярда за 4G.

8. Загальний обсяг інвестицій в українські IT-компанії становив 265 мільйонів доларів за 2017 рік, що на 231% більше показників 2016 року. Такі дані містяться в звіті венчурного фонду AVentures Capital за підсумками дослідження Dealbook of Ukraine

9. За підсумками 2017 року підприємства ракетно-космічної галузі України збільшили обсяги виробництва продукції порівняно з 2016 роком на 26,3% - до 4,6 млрд грн.

10. Четверта "ракетка" світу українська тенісистка Еліна Світоліна стала першою переможницею американського виставкового турніру Tie Break Tens.

11. Українська дзюдоїстка Анастасія Сапсай виграла "золото" на змаганнях Відкритого Континентального Кубку у Варшаві. Українська спортсменка перемогла у категорії понад 78 кг.

12. В Україні відкрилося Бюро федеральної землі Баварія (Німеччина). Офіційне представництво розташоване в Києві.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец