"Трохи вранішніх новин" (7 червня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (7 червня) - Денис П'ятигорець

1. Верховна Рада внесла дітей, які втратили внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, в перелік на щорічну допомогу на оздоровлення

2. Між Україною і Королівством Таїланд підписаний договір про взаємну правову допомогу у кримінальних справах та торговельна угода між урядами країн.

#ЄвропаВтомиласяВідУкраїни

3. Посли країн Європейського Союзу погодилися продовжити санкції, застосовані через анексію Криму Росією. Це рішення має затвердити Рада ЄС.

4. Посли країн-членів Європейського Союзу досягли домовленостей щодо позиції Ради ЄС на майбутніх міжінституційних переговорах щодо торговельних преференцій для України.

5. Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі закликала Раду ООН з прав людини прийняти потужну резолюцію щодо ситуації в Україні

6. Світовий банк поліпшив прогноз зростання української економіки в 2018 році до 3,5% з 3%, а в 2019 році - до 4% з 3%, зберігши при цьому прогноз зростання на поточний рік на рівні 2%.

7. Продажі нових легкових автомобілів в Україні в січні-травні 2017 року зросли на 33% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до 29,5 тис. одиниць.

8. Печерський суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру відкрити справу через недостовірні дані у фінансовому звіті ВО "Батьківщина".

8a. Печерський суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру відкрити справу через недостовірні дані у фінансовому звіті ВО "Батьківщина". Багатьом може здатися, що ця новина вже була. І це правда. Проте, ця новина на стільки прикольна, що має право бути двічі записана у «Вранішніх новинах».

9. Міжнародні резерви України на 1 червня 2017 року становили 17,618 млрд дол. США (в еквіваленті), що на 3% вище показника на 1 травня. З початку року резерви зросли на 14%.

10. У першому кварталі 2017 року ПрАТ «Укрнафтобуріння» збільшило видобуток нафти і конденсату на 67% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до 10 тис. тонн.

11. Для виплати дотацій аграріям у червні спрямовано 725 млн гривень, що майже у три рази більше, ніж було виплачено агровиробникам у минулому місяці.

12. В Україні вже готово два цехи заводу з виробництва боєприпасів. Будівництвом підприємства займається корпорація «Таско», яка об’єднала понад 25 підприємств ВПК і конструкторських бюро.

13. Частка України у виробництві м’яких ягід в Східній Європі становить 25%

14. #ДоЄвропиЇхатиДорого! "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків до польського міста Холм у міжнародних залізничних касах. Вартість проїзду складатиме 203,24 грн. Поїзд № 751/752 Ковель – Хелм відправиться в перший рейс вже через тиждень.

15. На Дніпропетровщині правоохоронці попередили рейдерське захоплення 21 підприємства

16. 9. Запорізькі правоохоронці отримали ще більше двох десятків авто: Renault Dokker, Renault Logan, Peugeot Boxer, Volkswagen Crafter.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець