"Трохи вранішніх новин" (7 липня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (7 липня) - Денис П'ятигорец

Про НАТО…
1. У Києві між НАТО та СБУ було підписано угоду "Про реалізацію Трастового фонду України - НАТО з питань кібербезпеки". Угодою передбачено розбудову в Україні мережі ситуаційних центрів реагування на комп'ютерний інцидент та розгалуженої мережі автоматизованих датчиків подій, інтегрованих в інформаційні мережі об'єктів критичної інформаційної структури.

2. Українська державна фірма "Укрінмаш" підписала контракт з польською державною компанією "PCO S.A.", яка допоможе обладнати сучасною оптикою більше 30-ти одиниць української бронетехніки.

3. З 2015 року інструктори Великої Британії вже підготували понад 5 000 військовослужбовців Збройних Сил України, що на 1 000 більше, ніж планувалося.

4. Українські науково-дослідницькі установи беруть участь у виконанні 39 багаторічних проектів в рамках наукової програми НАТО “Наука заради миру та безпеки”, ставши найбільшим бенефеціаром програми.

5. Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва оприлюднив дані загальнонаціонального опитування, згідно з якими, 69% опитаних громадян підтримали би вступ України до Організації північноатлантичного договору (НАТО) в разі проведення референдуму. Карочє, Вова – ти маладєц! Бєз тєбя о такіх цифрах ми б і нє мєчталі!

6. Окупаційні сили РФ, які наразі контролюють Донецьк, відпрацьовують евакуацію з міста – повідомили в Міноборони. "Вони проводять навчання з евакуації. Наприклад, в Донецьку вони проводять навчання з евакуації автобусами командного складу. Вивозиться, наприклад, документація і все, що може бути доказами цієї гібридної війни. Розробляються і вже розроблені маршрути вивезення сімей ватажків "ДНР" і росіян в тому числі. Росіяни швидше це зрозуміють, їм буде подана команда", - розповіли у відомстві.

Моя улюблена рубрика «Було-Стало»

7. Об’єднана гірничо-хімічна компанія перерахувала до бюджету України 321,848 млн грн дивідендів за 2016 рік. Це найбільша сума відрахувань такого виду обов’язкового платежу до держбюджету за час роботи компанії на ринку.

8. Публічна акціонерна компанія «Укрзалізниця» за підсумками січня-червня 2017 року отримала 103,1 млн грн чистого прибутку проти 3,8 млрд грн чистого збитку за аналогічний період минулого року

9. У січні-червні 2017 року до зведеного бюджету надійшло 393,6 млрд гривень, що на 86,5 млрд гривень, або на 28,2%, більше відповідного періоду минулого року.

10. Прокуратура відсудила у сина генпрокурора за часів Януковича Артема Пшонки понад 15 га мисливських угідь у Київський області.

11. Зради немає! Багато хто (в тому числі і я!!!) був в аху… в шоці від того, що два ФСБшних парєбріка, які на надувному матраці приплили з УКРАЇНСЬКОГО (відсмокчи, вата) Криму до Херсонської області були засуджені на 15 діб зі штрафом. Але справа в тім, що відповідно до статті 204 КУАП за незаконний перетин кордону дійсно дають 15 діб та штраф. Тож в правовій державі таке рішення суду не мало б викликати здивування. Але в нас інша справа – в нас війна, а Крим окуповано зайвохромосомними. І от, коли вже опустилися руки, а пальці з останніх сил почали на клаві друкувати слово «ПІДА…» тобто «ЗРАДА», як в гру вступили СБУ! Служба безпеки України почала досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо затриманих в Херсонській області російських прикордонників за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". А це вже тобі не штраф та не 15 діб. Ібо «НЕХАЙ ЩАСТИТЬ»

12. На Луганщині затримали ватажка одного з бандугруповань "ЛНР", який відповідав за озброєння з Росії

13. Вінницькі правоохоронці викрили та затримали ватажка інформаторів терористичної організації «ДНР», який збирав інформацію про місця дислокації, чисельність та маршрути пересування ЗСУ. Правоохоронцям вдалося виманити цю потвору з Горліки та затримати.

14. Оболонський райсуд Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення і ухвалив рішення про призначення екс-президенту Віктору Януковичу безплатного адвоката із Регіонального центру надання безоплатної правової допомоги.

15. Міжнародні резерви України на 1 липня 2017 склали $17,97 млрд (у еквіваленті). Про це свідчать попередні дані, передає прес-служба НБУ. "Таким чином, за перше півріччя 2017 вони зросли на 16%.

16. Україна обійшла Росію за рейтингом соціального розвитку. За результатами глобального дослідження Індекс соціального розвитку, який розробила американська неурядова організація Social Progress Imperative, Україна зайняла 64-е місце за рівнем життя серед 128 країн світу, обійшовши Росію, яка посіла 67-місце.

17. Завершилися всі матчі за участю українських гравців в 4-й ігровий день Вімблдонського турніру. Представники нашої країни показали 100-відсотковий результат, перемігши у всіх зустрічах.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец