"Трохи вранішніх новин" (8 червня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (8 червня) - Денис П'ятигорець

1. Впродовж дня діряві здійснювали спроби захопити опорні пункти сил антитерористичної операції, шляхом розширення плацдарму поблизу с.Жолобок. Наразі, всі спроби ворога захопити наші позиції відбиті, противник отримав гідну відповідь. Під час проведення наступальних дій бойовики зазнали значних втрат. Станом на 22.00 годину втрати бойовиків складають 25 осіб – з них 11 вбитих.

2. Верховна Рада України ратифікувала Європейську угоду щодо подачі заяв про правову допомогу, яка дозволить громадянам України отримувати безкоштовну правову допомогу в 32 європейських країнах.

3. Україна і Швейцарія під час візиту до Києва федерального радника Швейцарії Дідьє Буркхальтера підписали угоди про спрощення візового режиму і реадмісію. Безвізовий режим з Швейцарією для України буде введено 11 червня.

4. Ірландський лоукостер Ryanair скасував обов'язкову для громадян України візову перевірку під час здійснення рейсів у межах Шенгенської зони

5. #МегаХабар. ГПУ спільно з управлінням К СБУ сьогодні під час отримання неправомірної вигоди в сумі $5 млн затримано одну з уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка розробила злочинну схему вимагання та одержання хабарів від керівників банківських установ, до яких введено тимчасові адміністрації.

6. Київський апеляційний господарський суд 6 червня витребував на користь громади Броварів 94,67 гектара держпідприємства Радіопередавальний центр, які опосередковано належали родичеві прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва Віктору Поліщуку.

7. Апеляційний суд Києва постановив взяти під варту екс-начальника Харківської обласної податкової інспекції Андрія Криволапова з правом внесення застави у розмірі 4,8 млн грн

8. Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку вперше видала кредит у гривнях. Одержувачем 400 млн.грн. на 8 років стане компанія "Ашан Рітейл"

9. Україна в січні-травні 2017 року (у грошовому вираженні) збільшила експорт електроенергії в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року на 46,3% – до 109,75 мільйона доларів

10. За перші п'ять місяців 2017 року Україні було вироблено 2 786 автотранспортних засобів, що на 67,1% більше минулорічного результату. З них: легкові автомобілі - 2 353 шт., Комерційні автомобілі - 163 шт., Автобуси - 270 шт.

11. Результати дослідження gemiusAudience показують, що частка користувачів на заблокованих соціальних мережах знизилася: Вконтакте втратив 3,7 мільйона користувачів, що заходили на сайт через комп’ютери або лептопи, а Однокласники – 2,6 мільйона.

12. #ЗнайНаших! Український дизайнер зробив банкноти для конкурента біткоін CloudCoin. Над зовнішнім виглядом купюр працював український фахівець у галузі веб-дизайну Богдан Нікітін

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець