"ТРУФАЛЬДІНО З УКРАЇНИ" - Артур Білоус

"ТРУФАЛЬДІНО З УКРАЇНИ" - Артур Білоус

Був синьо-білий. Бо ще незрілий. Тепер- зелений. В хамелеона.

Цьому слузі двох панів Труфальдіно, а точніше- Хлєстакову сучасності, можна було б не приділяти серйозної уваги.

Проте, він на шостому десятку життя з мало кому відомого політтехнолога з сумнівною репутацією, близького до Партії регіонів, раптом перетворився на помітну фігуру політикуму.

Так, і сьогодні він не займає жодних посад. Бо позаштатний радник голови Офісу Президента- це не посада. Проте- є формальні розклади. А є реальні.

А в спотвореній, навіть з поправкою на воєнний час, нашій реальності, М.Подоляк, який не вилазить з ефірів і управляє пропагандистською машиною Банкової, має вплив.

Мабуть- він і є одним з тих 5-6 радників, яким, за словами самого Президента, В.Зеленський довіряє і які керують країною. Або роблять вигляд, що керують.

'Сегодня приказчик. А завтра царства стираю в карте я'- писав сто років тому про таких персонажів В.Маяковський- декомунізований тепер класик ранньої радянської доби.

І справді. То Ф.Фукуяма у Подоляка відстав від життя. То ще крутіше- індійський і китайські керманичі- не мають, неосвічені, достатнього рівня інтелекту для розуміння сучасних світових геополітичних процесів.

Все це б можна було б вважати спізнілими в часі бешкетностями великовікової дитини-переростка. Який дорвався до телевізора і втішається собою. Якби не одне 'але'.

То- селфі на тлі Яворівського полігону два роки тому. Після чого, вже на наступний день, туди прилетіла ворожа ракета. Від якої загинуло чимало наших бійців.

Тепер ось- черговий його допис в соцмережах. Про приліт на севастопольський пляж уламків ракети. В результаті чого.загинуло четверо осіб, з яких двоє- діти.

Що б було розумно написати в цьому випадку? Що йде війна. Вами, росіянами, розпочата. Ви розстрілюєте ракетами наші міста і села.

Руйнуєте будинки, вбиваєте цивільних. І ми вам відповідаємо. А загибель дітей на пляжі- результат роботи ваших криворуких РЕБ і ППО.

Натомість- що написав тепер наш Труфальдіно-Хлєстаков? Що в Криму немає зон відпочинку. Що Крим- цілком мілітаризована зона. Що пляжники- то 'цивільні окупанти'.

Це він про кого? Про, ймовірно- громадян України в українському Криму? Про дітей?

Типун мені на язик. Та гадаю- 'отвєтка' по одеських пляжах не забариться. Орки тільки того й чекають. По самому місту вже сталася. Ви скажете- вони давно це роблять і їм привід не потрібен. Так то так. Але є одне але.

Якщо удар було справді здійснено ракетою АTACMS- якою буде реакція США? Україна й так ледь добилась дозволу атакувати військові цілі на відстані ста кілометрів вглибину від російського кордону.

Звісно, Крим відпочатку війни розглядається урядом США як українська суверенна територія.

Та враховуючи хоча б чутливість американської сторони до питань використання своєї зброї- треба думати головою, перш ніж щось видавати на люди.