"Trumpgate -19/11/2019" - Влад Пономарь

"Trumpgate -19/11/2019" - Влад Пономарь

✔️За імпічмент Трампа виступає більша частина американців.
✔️У Конгресі США розслідують надання неправдивих показань Трампа Мюллеру.
✔️Військову допомогу Україні заблокував особисто Трамп, - заступник держсекретаря.
✔️Трамп чинив тиск на Зеленського до липневої розмови, - AP.

-Більше половини американців вважають, що Трампа потрібно притягнути до відповідальності і оголосити йому імпічмент. Про це повідомляє ABC News.

-Палата представників проводить розслідування щодо того, чи давав Трамп неправдиві свідчення спецпрокурору Роберту Мюллеру, який займався розслідуванням втручання РФ в американську виборчу кампанію в 2016р. Про це повідомляє CNN.
Відповідну заяву зробив 18 листопада генеральний юрисконсульт Палати представників Дуглас Леттер. Повідомляється, що демократи Палати хочуть отримати секретні матеріали розслідування Мюллера, щоб прикріпити їх до розслідування імпічменту Трампа.
"Брехав чи президент? Був він чесний у своїх відповідях у рамках розслідування Мюллера?", - заявив Леттер.


-Наказ про замороження військової допомоги Україні віддав безпосередньо Трамп. Про це заявив заступник держсекретаря з політичних справах Девід Хейл під час дачі свідчень комітетам Конгресу США.
Хейл зазначив, що на зустрічі заступників начальників всіх відомств, які займаються міжнародними справами, обговорювалося питання військової допомоги Україні. Представники всіх відомств висловилися за відновлення допомоги, крім адміністративно-бюджетного управління.
"Адміністративно-бюджетне управління, коли їх запитали, повідомило, що вони отримали вказівку від президента і в.о. керівника апарату Білого дому Міка Малвейні заморозити допомогу", - сказав Хейл.

-Зеленський відчував тиск з боку Трампа до телефонної розмови між ними, який відбувся в липні. Про це повідомляє Associated Press.
Повідомляється, що офіційні особи Держдепу США дізналися у травні, що Зеленський відчув тиск з боку адміністрації Трампа для поновлення розслідування щодо Байдена.

Влад Пономарь