"Турборежим новин" - Віктор Бобиренко

"Турборежим новин" - Віктор Бобиренко

У цій країні весело. Калейдоскоп новин наскільки швидко крутиться, що ви не встигаєте афігєвать.

1) Зранку Лавров заявив, що війни з Україною можна і потрібно уникати. Лавров:

- Якщо це залежить від нас і від апалчєнцав, наскільки ми можемо розуміти їх принципові підходи, то війни можна і потрібно уникнути.

Твою дівізію. Це що: «просто пєрєстать стрєлять» ми почули від Росії?

Якщо на Росії «хочуть миру» то це явна загроза. Або відволікання уваги.

Або Лавров з усім кооперативом «Озеро» готує на Путіна замах, як полковник фон Штауфенберг на Гітлера.

Там, правда, у кінці він скаржиться, що ми, типу, хочемо миру, але Зеленський не хоче, бо він під ковпаком у націоналістів і не хоче домовлятися з апалчєнцамі. Шо вони курять там?

Коротше один посил у сто адрес з підтекстом: «Ми мірниє люді но наш бранєпоєзд…».

2) Зеленський готовий зустрітися з Путіним у Ватикані.

Володимире Олександровичу. Росія стоїть на трьох китах: царь, атєчєства, праваславіє. Причому на ньому мають стояти і татари і буряти. Бо імперія.

Йому не по поняттях їздити по Ватиканах. Це звичайно класний кніксен в сторону Папи хоча я думаю, що як усе у Зеленського, ні з Римською курією, ні з адміністрацією Путіна ніхто не консультувався. Чекаємо на продовження.

3) Кива з гіркотою заявив, що після його тріумфального захисту дисера - звільнили його наукового керівника. А ще він пообіцяв зробити його майбутнім міністром освіти, коли до влади прийде.

А як же колега-Шкарлет? Тепер Ківу і самого можуть викинути з клубу плагіаторів, де Шкарлет головуючий.

4) Нардепи зібрали голоси за відставку Степанова. Це крик над горами. Що це змінить?

Усі розумні люди вже знають, що весь Кабмін керується з Офісу президента і офісів олігархів. І що, якщо буде інший міністр – щось зміниться?

Виганяти треба не зіц-прєдсєдатєля Фукса з міністерства. Виганяти треба Коломойського, Ахметова і Єрмака. А Степанов безбідний і працює за «долю малую». Тому, думаю, Слуги його не здадуть.

5) Вишенька: ще зранку Коболєв заявляв, що не знає, чи купуватиме НАК «Нафтогаз» газ, чи ні. І фиркав з цього приводу на акціонера (Державу).

А по обіді Кабмін уже його звільнив. По-бєспрєдєлу.

Не знаю, як так можливо звільняти, коли це має робити Наглядова рада? (яка за Коболєва), але якось на два дні Кабмін звільнив і їх.

Як у пісні: я аглянулся пасматрєть...

Це вже повне витирання ніг об державні інституції в Україні. Тут нас тільки почали обнімати і вчити наші союзники, що по бєспрєдєлу не можна.

Але Зеленському таких тонкощів не розказали. А ще у Нафтогазу є 52 мільярди гривень бабліща. А в казні туго. А Велике будівництво розпочинати пора. Я не плачу за Коболєвим. Але за Державу прикро.

6) Венедіктова і прокурорські почали щеплюватися. Почали з неї.

А як ви думали? Їм треба. Вони за Татаровим і Коломойським бігають.

Не доганяють правда. Але то ж коли вони не щеплені були і на лікарняних сиділи. А тепер вони пришвидшаться.

Коротше: для якоїсь тихої європейської країни – таких історій вистачило б на місяць для журналістів кісточки перетирати. А у нас так собі – рядовий день.

Бідно живемо – це правда. Але ж цікаво як.