"ТУРЕЧЧИНА ПОСИЛАЄ ГАЗПРОМ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ТУРЕЧЧИНА ПОСИЛАЄ ГАЗПРОМ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

А поки у нас ще незабанена на ФБ ЗЕботва волає "Порошенко неправильно зустрівся з Блінкеном", Росія ударно втрачає турецький ринок газу.

Поточні газові угоди між "Газпромом" і турецькими компаніям спливають цього року. Нині "Газпром" намагається вести переговори з турецькими приватними фірмами Gama, AKSA, Demiroren, Kalyon, тощо про продовження термінів. Але "Газпрому" ясно дають зрозуміти, що їхні умови турків цікавлять не більше ніж великі витвори російських митців - статуї з лайна.

Процес почався не вчора. Ще у 2019 р. обсяги поставок газу з Росії впали на 40%. У 2020 р. обсяги знову впали на 41,5%. Хвалений "Турецький потік" в будівництво якого Москва вгатила дурні гроші, працює менше ніж на чверть можливостей. Порівняіно з показниками 2018 р. обсяги гау проданого Туреччині впали у 14 разів! А ідеться, на секундочку про ринок газу, який від 2007 р. для Росії був другим за важливістю.

У чому справа? В тому, що Туреччина ударно збільшила імпорт газу з Алжиру, Нігерії і... Азербайджану. Треба буде - відмовиться взагалі. А там і Турецький потік забере по ціні металобрухту.

Неймовірно сумна новина!