Туреччина за міжнародну групу з деокупації Криму - Джемілєв

Туреччина за міжнародну групу з деокупації Криму - Джемілєв

Міністр зовнішніх справ Туреччини Мевлют Чавушоглу підтримує ідею створити міжнародну групу, яка працюватиме над деокупацією Криму, повідомляють "Спектр Новини" із посиланням на Українську правду.

Про цю ініціативу України йшлося у Страсбурзі на зустрічі глави МЗС Туреччини із уповноваженим президента України у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим 26 січня.

Як повідомляється на сторінці уповноваженого у Facebook, у зустрічі також взяли участь нардеп України, член української делегації в ПАРЄ Георгій Логвінський та радник Джемілєва, делегат Курултаю кримськотатарського народу Рустем Умеров.

Сторони обговорили пропозицію щодо створення спеціального міжнародного формату співпраці, який дозволить "щільно працювати над питаннями деокупації Криму".

Джемілєв пропонує створити міжнародну групу, в яку увійдуть країни-учасники Будапештського меморандуму 1994 року і Туреччина як одна із впливових чорноморських країн. Таку ідею вже підтримали президент України і міністр зовнішніх справ України.

Чавушоглу також підтримав подібну ініціативу.

"Детально це питання буде обговорено у лютому цього року, під час візиту очільника МЗС України до Анкари", - сказано в повідомленні.