Тут така історія

Тут така історія

В 1949 році Радянський союз грубо відтяв частину Німеччини, згодом відгородившись стіною та назвавши нове утворення Німецька Демократична Республіка.

Нову невизнану типу країну заповнили радянськими військами, але робили вигляд, що це місцеві.

Час від часу в НДР затримували людей, які були проти окупації. Світова спільнота просила Кремль відпустити бранців, але в Кремлі казали - до чого тут ми? Визнайте керівництво НДР та спілкуйтеся з ними напряму.

Йшли роки, і в капіталістичній частині Німеччини придумали, як повернути собі окуповані території.

Вони провели в себе реформи, відродили економіку, покращили соціальний захист німців, зняли блокаду з НДР і почали з нею торгувати, бо ж люди в НДР не винні.

А ще вони запустили німецькомовний телеканал, який вів мовлення на окупованій території і переконував місцевих жителів, що їм треба до складу єдиною Німеччини та показував новісеньки Мерседеси, Грюндіки та Адідаси.

Дивлячись цей телеканал і спостерігаючи за економічними успіхами капіталістичної частині Німеччини, окупаційні радянські війська вирішили не заважати бажанню німців жити заможно в єдиній країні і вони просто забралися з НДР. А всі колаборанти вибачились і добровільно здалися владі ФРН - на стільки переконливими були сюжети телебачення, яке доносило слово правди ра окуповані території.

Так і було. Але це не точно...

Денис П'ятигорець