У центрі Києва протестували проти реєстрації на виборах Шарія і Клюєва

У центрі Києва протестували проти реєстрації на виборах Шарія і Клюєва

На майдані Незалежності у Києві ввечері 2 липня зібралися кілька сотень активістів, які виступають проти рішення ЦВК зареєструвати відеоблогера Анатолія Шарія та екс-керівника Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатами в народні депутати на дочасних виборах у Верховну Раду 21 липня. Крім того, активісти заявляють, що вийшли на протест проти «проросійського реваншу».

Люди тримали плакати із написами «Терпіти більше не можна», «Сепарам не місце в Раді», «Ми втомились від лайна» тощо.

Також на майдані Незалежності закликали прийти 4 липня під Конституційний суд, де відбуватиметься засідання щодо законності закону про люстрацію.

Серед іншого, під час акції кілька активістів виштовхали чоловіка, який є прихильником відеоблогера Анатолія Шарія та журналіста видання «Страна.ua».

Інформації від правоохоронців про порушення громадського порядку немає.

Раніше стало відомо, що ЦВК зареєструвала екс-голову Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва та відеоблогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати. Клюєв балотуватиметься в 46-му мажоритарному окрузі в Донецькій області. Шарій йтиме на вибори під першим номером у списку «Партії Шарія».

Дострокові парламентські вибори заплановані на 21 липня.