У Чорнобильську зону не дійшли 137 млн грн — Міністерство екології

Міністерство екології і приридних ресурсів України заявляє про недофінансування Чорнобильської зони відчуження в 2014 році на 137 млн грн через проблеми з перероахуванням коштів у казначействі.

Про це повідомив міністр екології Ігор Шевченко під час представлення нового голови Держагентства з управління зоною відчуження Юрія Антипова, передає http://ua.racurs.ua/.

«Відбулися незрозумілі махінації наприкінці року у казначействі і 137 млн, які були призначені саме для забезпечення діяльності Чорнобильської зони, якимось чином на якихось рахунках були загублені», — сказав Шевченко.

За словами міністра, наразі відбуваються переговори із Міністерством фінансів для внесення змін до бюджету і передачі цих коштів ЧАЕС і зоні відчуження.

Він також повідомив, що головна мета нового голови Держагенства з управління зоною відчуження — це організація Чорнобильського біосферного заповідника.

За його словами, зона суворого контролю скоротиться до 10 км навколо ЧАЕС. Територію навколо планують використовувати для наукових досліджень.

«Основне завдання — це реформування зони відчуження у зону відродження. Просто так туди ніхто нікого пускати не буде. Але якщо природа сама відновлюється, то нам також треба думати про відродження цієї території», — зазначив Шевченко.