У День Державного Прапора Президент закликав до єдності

У День Державного Прапора Президент закликав до єдності

За словами Президента України Петра Порошенка, особливу повагу серед людей український прапор набув під час Революції Гідності і бойових дій проти російсько-терористичних військ.

Про це Глава держави заявив під час урочистої церемонії підняття Державного Прапора України повідомляє "Спектр новости" з посиланням на 24tv.ua.

"Він розвівається зараз над нашими позиціями на східному фронті. Синьо-жовті шеврони стали символом мужності українських військовослужбовців, добровольців, волонтерів. Наш прапор — це живий свідок перемог і невдач, невдач, без яких, на жаль, не проходить жодна війна", — зазначив Порошенко.

Глава держави також зазначив, що опитування громадської думки напередодні свят свідчить про те, що майже 95% українців пишаються державними символами України — прапором, гербом і гімном.

Він також закликав усі політичні сили об'єднатись заради України.

"Знову і знову закликаю до єдності. Один-єдиний національно-державний прапор більш цінний, ніж сотні партійних знамен. Це мій прямий заклик до всіх політичних сил, насамперед до тих, хто об'єднався в парламентську коаліцію — об'єднатися зараз заради України", — додав Глава держави.