У День Незалежності бойовики зменшили кількість обстрілів, але вогонь по житлових кварталах все одно вели

У День Незалежності бойовики зменшили кількість обстрілів, але вогонь по житлових кварталах все одно вели

У вечері і наприкінці доби 24 серпня ситуація в зоні АТО залишалася стабільною. Незаконні збройні формування суттєво зменшили провокативні обстріли українських позицій. Проте, вже за традиційним сценарієм, бойовики декілька разів застосовували озброєння калібру більше 100 міліметрів у темну пору доби, повідомляє "Спектр новости" з посиланням на прес-центр АТО.

Так, з 18 години і до опівночі сили АТО у Красногорівці окупанти тричі обстріляли зі 120-міліметрових мінометів. А о 21 годині по опорному пункту ВСУ в Опитному, бандформування били з танка, зенітної установки та стрілецької зброї. Крім того, продовжуючи підступну тактику ескалації конфлікту на Донбасі, з 18.30 і до 19.06 бойовики з мінометів калібру 120 міліметрів вели вогонь по цивільних житлових будинках у селищі Красногорівка. А о 22.20 зі 122-міліметрової артилерії били по мирним кварталам Авдіївки. 

На Луганщині, о пів на десяту вечора, під мінометним вогнем злочинців опинився опорний пункт ВСУ у селищі Щастя. 
Наприкінці вчорашньої доби зі стрілецької зброї бойовики обстрілювали населенні пункти Луганське, Троїцьке, Майорськ, Санжарівку, що на Артемівському напрямку. 

Водночас, поблизу Маріуполя, з 18 години і до опівночі збройних провокацій не було. 

Загалом, за добу - 24 серпня, незаконні збройні формування 77 разів порушили режим припинення вогню. Тричі бойовики застосовували артилерію, 20 разів – міномети, 32 – гранатомети.