У Дніпропетровську відкрили єдиний в Україні офіс Асамблеї європейських регіонів

У Дніпропетровську відкрили єдиний в Україні офіс Асамблеї європейських регіонів

За словами голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода, цього ж дня сторони – Дніпропетровська обласна рада та Асамблея європейських регіонів (АЄР) – підписали протокол про наміри щодо співробітництва та взаємодії, передає radiosvoboda.org.

Таким чином, як заявив Удод, область отримала доступ до кращих практик Європейського союзу та можливість реалізувати їх на місцях, переймати європейський досвід для розвитку громад.

«Відкриття офісу АЄР дозволить максимально розширите нашу співпрацю та дозволить більш активно залучати представників інших регіонів України та країн Східної Європи для впровадження спільних проектів. Це високий рівень довіри Європи до Дніпропетровщини», – зазначив Удод.

За словами президента АЄР Ханде Бозатлі, європейські структури підтримують європейський вибір України і будуть надавати всебічну підтримку.

Вже визначено низку заходів, які найближчим часом організує АЄР У Дніпропетровську. 11-12 вересня на базі офісу АЄР буде проведено круглий стіл з питань децентралізації, 17-18 вересня – круглий стіл з питань розвитку малого і середнього підприємництва. У жовтні Дніпропетровськ відвідає генеральний секретар Асамблеї регіональних та місцевих влад, який проведе тут зустріч з питань прозорості виборів.

Дніпропетровщина домовилась про співпрацю з Асамблеєю європейських регіонів 2013 року.

Асамблея європейських регіонів – європейська міждержавна організація, яка займається питаннями регіональної демократії. Асамблея європейських регіонів включає в себе понад 260 регіонів Європейського союзу. Це об’єднання, завдання якого – міжрегіональний розвиток, обмін досвідом між регіонами у реалізації різних програм і проектів.

Дніпропетровська область стала першим регіоном України, який два роки тому набув членства в Асамблеї.