"У ГАЗОВУ КАМЕРУ. ДОБРОВІЛЬНО ТА З ПІСНЕЮ..." - Олег Шарп

"У ГАЗОВУ КАМЕРУ. ДОБРОВІЛЬНО ТА З ПІСНЕЮ..." - Олег Шарп

1460 днів (або 4 роки) Україна не імпортувала російський газ. У 2013 році залежність від Росії по газу перевищувала 90%, сьогодні про неї лише згадують. Але преЗЕдент робить все для того, щоб ми знову сіли на російську газову голку.

І це було вирішено під час останньої телефонної розмови Зе з Пу, в ході якої зовсім не йшлось про кораблі та унітази - класичний приклад відволікання уваги на негідний об`єкт. Обговорювали газ, онлі газ.

Зате "Україна може направити знижку від "Газпрому" на субсидії," – на зеленому оці заспокоює нарід міністр енергетики Оржель.

Зраділи? Не поспішайте...

Цього ж дня у Раді зареєстровано законопроект про виплату пенсій жителям ОРДЛО.

А тепер слідкуйте за руками.

В останні три роки середня ціна на імпортний реверсний газ з ЄС для України була на 20-40 дол вище, ніж вартість газпромівського газу для європейців. Без перебільшення - ціна нашої незалежності.

9 грудня Росія просто надасть Україні європейську (читай: справедливу) ціну. І ось ця різниця (знижка), за задумом Кремля, піде на погашення боргу по Стокгольмського арбітражу - РФ таким чином розплатиться за борг приблизно за шість років.

Жульство як воно є, але Зеленський ведеться на цей дешевий трюк. Як результат: мало того, що ми знову стаємо заручниками російського газового крану (який відкривається і закривається виключно з політичних мотивів), так ще й бездарно зливаємо виграш у Стокгольмі. Чи погодиться з цим "Нафтогаз"? Питання.

До речі, ніхто з українських платників податків цієї "знижки" не помітить, бо вона буде спрямована на зниження собівартості продукції заводів Коломойського і виплату пенсій "знедоленим мешканцям ОРДЛО". Які вже отримують російську пенсію, а українську, думаю, спрямують на підвищення боєготовності тих, хто вбиває наших солдат. Але ж там живуть наші люди! Ага...

А ще можна буде забути про міжнародні санкції проти Росії. І навіть якщо через рік ми зіллємо Зе-владу у гальюн, ніхто цей кабальний контракт не денонсує - Гаагський та Стокгольмський суди пошлють нас у *опу, і будуть праві.

Як підсумок: ті, хто так страждав при баригах, наразі заживуть не гірше, аніж мешканці Сизрані. Головне, що не Порошенко - так, манкурти недороблені?

Перебільшую? 9 грудня вочевидь покаже ху з нас із хто... Раночку!

Helgi Sharp