"У головах зелених зомбаків може настати певне просвітлення...?" - Карл Волох

"У головах зелених зомбаків може настати певне просвітлення...?" - Карл Волох

Можете вважати мене циніком, але я бачу певний позитив у тому, що наша недолуга влада доводить до дефолту провідні державні компанії, включно із Нафтогазом та Укравтодором. Враховуючи безальтернативність підтримки України в боротьбі з Мордором й абсолютну втрату на цьому тлі відчуття реальності нашим наполеончиком, важелі впливу на українську владу в Заходу досить обмежені. Й після втрати Нафтогазом доступу до зовнішнього фінансування кошти на підготовку до опалювального сезону (й без того вкрай проблематичного) доведеться канючити в західних партнерів. А це дає надію, що тим вдасться витиснути з Зеленського якісь поступки в царині геть занедбаної боротьби з корупцією чи повернення до певних демократичних норм.

Владі, поза сумнівом, звичніше зараз просрати дорогоцінний час на закупівлю й закачування газу в сховища, а потім оголосити винним Вітренка (хоча обслуговувати євробонди йому заборонив уряд своєю конкретною постановою). Але якщо в оселях українців взимку не буде тепла, то навіть у головах зелених зомбаків може настати певне просвітлення.

П.С. На тлі цього ще прекраснішою виглядає новина про створення нової спеціальної структури для закупівлі озброєнь під орудою Шарапова - бізнес-партнера Єрмака. Бо на дорогах сьогодні багато не вкрадеш, а на імпорті озброєнь - самі розумієте. Це тільки в очах наївних людей перехід із першого заступника міністра оборони в директори якоїсь там «агенції» виглядає ледве не дауншифтінгом