У Харкові об'єднання "Самопоміч" висуватиме власного кандидата на посаду міського голови

У Харкові об'єднання "Самопоміч" висуватиме власного кандидата на посаду міського голови

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це в Харкові під час прес-конференції повідомив журналістам народний депутат України, заступник голови парламентської фракції "Самопоміч" Олег Лаврик.

Він наголосив, що в першому турі мерських виборів у Харкові партія не буде знімати свого кандидата на користь кандидата з інших членів коаліції.

"Нам було би дуже приємно, щоб інші партії коаліції приєдналися до підтримки того кандидата, якого виставить об'єднання "Самопоміч" на виборах у Харкові міського голови. У першому турі ми однозначно матимемо свого кандидата, якого будемо виставляти. Розуміючи, що в Харкові точно буде другий тур виборів, то ми вже до другого туру подивимося, хто буде з учасників перегонів", - сказав Лаврик.

За його словами, зараз "Самопоміч" у Харкові розглядає три можливі кандидатури на посаду мера, рішення про остаточного кандидата буде ухвалене в серпні.

"У нас зараз обговорюється три кандидатури на посаду міського голови Харкова. Дуже імовірно, що ми будемо виставляти кандидата від об'єднання "Самопоміч" на посаду міського голови Харкова. Ми однозначно перед офіційною реєстрацією будемо мати дискусію з громадою по тому чи іншому кандидату після затвердження міським осередком і рішенням політради щодо тих чи інших осіб. На сьогодні рішення політради і осередку ще немає. До моменту офіційного висунення ми проведемо процедуру обговорення з громадою. Я сподіваюся, що така процедура обговорення почнеться десь із 20 серпня", - сказав депутат.

На його думку, найбільше шансів бути висунутим від "Самопомочі" в кандидати в мери Харкова матиме фахівець, який зможе управляти містом. "Ми не розглядаємо одну кандидатуру як кандидатуру конкретної людини. Ми розглядаємо кандидатуру як команду людей, яка може зайти у місто, як команду людей, що зможуть працювати. Нам немає різниці, чи це буде підприємець, чи це буде політик", - сказав Лаврик.