У Харкові презентували новий футбольний клуб «Металіст-1925»

У Харкові презентували новий футбольний клуб «Металіст-1925»

У Харкові зареєстрували і презентували новий футбольний клуб «Металіст-1925», створений товариством з обмеженою відповідальністю «Авангард Харків». За словами одного зі співзасновників клубу Сергія Стороженка, команда зареєстрована в асоціації аматорського футболу України, за рік має мету перейти до другої професійної ліги, а через кілька років футболісти «Металісту-1925» мають намір змагатися уже на міжнародному рівні.

«Трохи менше ніж два роки обговорювалося питання, що робити з клубом, який помирає. Було очевидно, що «Металіст» припиняє своє існування. В результаті народився проект «Металіст-1925», – заявив Сергій Стороженко.

Він спростував чутки причетності бізнесмена Олександра Ярославського до нового клубу, але додав, що співзасновники «будуть раді» Ярославському, якщо той вирішить знову підтримувати харківську футбольну команду.

За словами співзасновників нового клубу, створення «Металісту-1925» – це єдиний юридично можливий спосіб відродження футбольної слави харківської команди після того, як 2014 року перестав виконувати свої фінансові забов’язання власник «Металісту Харків» Сергій Курченко, що в останні роки переховується від українських правоохоронних органів у Росії.

«Із правового, організаційного, спортивного погляду ніякої спадковості немає. Ми створені 2016 року, статут наш зареєстрований 2016 року. У статуті чітко і ясно написано, що ми не відповідаємо за зобов’язання будь-кого, окрім власних, із моменту реєстрації статуту. А що стосується духу, традицій, нашого бажання виступати в жовто-синіх кольорах – у цьому сенсі ми, «Металіст-1925», будемо робити все можливе, щоб стати вашими улюбленцями», – заявив у коментарі Радіо Свобода співзасновник нової команди Сергій Стороженко.

Серед засновників «Металіст-1925» – очільник міської організації БПП «Солідарність» і підприємець Олександр Дафтян, радник голови Харківської обладміністрації, екс-перший заступник футбольної федерації України Сергій Стороженко, об’єднання ультрас.

Керівником товариства «Авангард Харків» є відомий у минулому футболіст «Металіста» Володимир Лінке.

Один із найстаріших сучасних українських клубів «Металіст» був заснований у 1925 році.

Джерело