У Казахстані до трьох років засудили бойовика "ДНР"

У Казахстані до трьох років засудили бойовика "ДНР"

У Казахстані суд засудив до трьох років позбавлення волі місцевого жителя, який брав участь у бойових діях в Україні на стороні "ДНР".

27-річний чоловік визнаний винним в участі в іноземних збройних конфліктах, повідомив "Інтерфакс-Казахстан" прес-секретар обласного суду Атирауської області Казахстану Боранбай Галієв.

"Як встановлено в суді, в травні 2014 уродженець міста Атирау вирішив виїхати в Україну і воювати в рядах самопроголошеної Донецької народної республіки. З цією метою він через інтернет знайшов людей, що набирали добровольців", - повідомив прес-секретар.

"Домовившись з ними про вступ до лав ДНР, у липні 2014 на поїзді він виїхав до Астрахані. Далі рейсовим автобусом приїхав у місто Ростов-на-Дону, де зустрівся з потрібними людьми", - зазначив Галієв.

14 липня 2014 громадянин Казахстану незаконно перетнув російсько-український кордон. У Донецьку він пройшов курс початкової військової підготовки, а потім виконував різні завдання керівників збройних сил "ДНР", в тому числі, навчившись поводженню з зенітною установкою "ЗУ-23С" і "Стріла-2", стріляв із зенітної установки по безпілотних літальних об'єктах.

"Суд, всебічно і об'єктивно розглянувши кримінальну справу, вивчивши всі докази, визнав підсудного винним в участі у збройних конфліктах і бойових діях на території іноземної держави і призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі", - сказав Галієв.

Джерерло: Українська правда