У Кернеса проігнорували рішення суду про тарифи

У Кернеса проігнорували рішення суду про тарифи

Харківський міський електротранспорт не виконав рішення суду та залишив у силі підвищені тарифи, дія яких була оскаржена

В наземному електротранспорті Харкова зранку відбуваються скандали між пасажирами та кондукторами, котрі вимагають платити за проїзд за підвищеним тарифом 6 грн. За інформацією із соціальних мереж, через конфлікти були зупинені деякі трамвайні маршрути.

Повідомлень про перебої в роботі тролейбусів та метрополітену не надходило.

Депутат Харківської міської ради Ігор Черняк у " Фейсбук" підтвердив те, що міські комунальні підприємства не знизили вартість проїзду у громадському транспорті, чим порушили два судових рішення.

Депутат підкреслив, що невиконання рішення суду тягне за собою кримінальну відповідальність згідно ст. 383 КК України.

"У цій ситуації мені здається, що хтось вже дуже сильно загрався в феодала. І всьому має бути межа. Зараз ми з колегами з "Харківського антикорупційного центру" вже почали готувати заяви до правоохоронних органів, а також розглядаємо можливість проведення масових акцій. З перекриттям вулиць, шинами і т.д. Ну а що ще залишається робити, коли чиновники плювати хотіли і на закон, і на рішення суду?", - написав Черняк.

Учора, 19 лютого, одразу після рішень суду Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив: "Ми ще не читали рішення суду, у нас немає рішення суду! Є тільки резолютивна частина, ми не розуміємо мотивувальної частини, чому, за що і на що вона посилається, ухвалюючи таке рішення".

На питання, чи залишаться діючими встановлені виконкомом тарифи, з урахуванням рішення суду, Кернес сказав: "Так".

Як повідомляв Depo.Харків, 19 лютого Харківський окружний адміністративний суд за позовом активістів призупинив рішення виконкому Харківської міської ради про підняття тарифів на проїзд у метрополітені, трамваях і тролейбусах. Згідно рішення суду, що вступає в дію одразу після проголошення, вартість проїзду у метрополітені з 20 лютого мала повернутися до 5 грн, у трамваях і тролейбусах – до 4 грн.

Проїзд у харківському метрополітені з 7 лютого подорожчав до 8 грн, у міському електротранспорті – до 6 грн на початку лютого.

6 лютого харків'яни у зв'язку із подорожчанням вартості проїзду у метро масово поповняли електронні картки.

У Харкові подали до суду позови про скасування рішень виконавчого комітету міськради про підняття тарифів на проїзд.