У Кривому Розі на хабарі погорів голова райадміністрації міста

Посадовець вимагав від підприємця 60 тис. гривень за оформлення дозвільної документації на розміщення торговельних кіосків.

Працівниками Департаменту боротьби зі злочинами у сфері економіки МВС України при передачі дозвільних документів на встановлення МАФів було затримано голову Дзержинської районної ради м. Кривий Ріг Степанюка Сергія Дмитровича. Арешт відбувся у його ж службовому кабінеті, повідомляє прес-служба МВС України.

«За вказівкою хабарника, гроші були перераховані на банківський рахунок брата його дружини. Це не допомогло зловмиснику уникнути відповідальності», – написав у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Окрім того, під час санкціонованого обшуку в службовому кабінеті вилучено великий арсенал зброї, яка за попередніми висновками експертів, є холодною та вогнепальною зброєю.

Особиста охорона чиновника намагалася перешкодити правоохоронцям, але їй це не вдалося.

Генеральною прокуратурою України відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК.