У Охотському морі затонув траулер: більше 50 загиблих

У Охотському морі затонув траулер: більше 50 загиблих

У Охотському морі у ніч проти четверга за 300 км від Магадану затонув автономний морозильний траулер "Дальний Восток". На борту перебувало 132 людини.

За останніми даними, загинули 54 члени екіпажу. Рятувальникам вдалося врятувати 63 людини; доля ще 15 залишається невідомою.

Температура води у цьому районі - нуль градусів; повідомляється, що багато із врятованих отримали гіпотермію, одна людина у дуже тяжкому стані.

До рятувальної операції долучені близько двох десятків кораблів та майже 800 людей. У район катастрофи також вилетів вертоліт Мі-8.

За повідомленнями, на борту корабля перебували українці.

Як повідомляє агентство "РИА Новости" із посиланням на владу Камчатського краю, на борту "Дальнего Востока" було 54 іноземці: 42 громадян М'янми, троє громадян Литви, четверо - України і п'ятеро - Вануату. Решта 78 членів екіпажу - росіяни.

У МНС Росії також повідомили, що траулер не встиг подати сигнал SOS.

"За попередніми даними, траулер затонув дуже швидко, екіпаж не встиг передати прохання про порятунок", - сказав "Интерфаксу" представник управління МНС Росії в регіоні.

В управлінні вважають, що причиною аварії могла стати складна льодова ситуація. Водночас джерело у МНС повідомило "Интерфаксу", що у відомстві не виключають і порушення екіпажем техніки безпеки.