У Пентагоні прокоментували особливості стану сил Росії на Донбасі

У Пентагоні прокоментували особливості стану сил Росії на Донбасі

Речник Міноборони США Джон Кірбі у середу прокоментував стан військових сил Росії на Донбасі.

Як повідомляється, Кірбі заявив, що незабаром українським військовим на Донбасі протистоятимуть російські сили, які добре знайомі з територією цієї частини України. У регіоні буде сконцентровано більше сил Росії ніж зараз, і ці сили будуть отримувати необхідні їм засоби, поповнення. Лінії постачання цих сил також будуть коротшими.

Між тим, як повідомляє Селдін, у середу інший високопосадовець Міноборони США заявив, що Сполучені Штати спостерігають за підготовкою на території Росії та Білорусі сил для "оновленого поштовху", який як очікується буде спрямований на східну Україну, Донбас.

Минулого тижня Джон Кірбі заявив, що зміщення уваги Росії на Донбас може означати посилення інтенсивності конфлікту та його затягування.

Кірбі заявив, що Росія досі має "багато" бойової сили, яка тепер буде прикладена до меншої ділянки України у порівнянні із ситуацією на початку війни.

У середу президент США Джо Байден повідомив президента України Володимира Зеленського, що адміністрація Сполучених Штатів Америки погодила новий пакет безпекової допомоги Україні обсягом у 800 мільйонів доларів.

Як повідомляється до пакету допомоги увійдуть і нові озброєння, яких Україна раніше не отримувала, включно з артилерійськими системами, боєприпасами до них, броньованими машинами піхоти, гвинтокрилами.