У Пентагоні заявили про успішу передачу військової допомоги Україні

У Пентагоні заявили про успішу передачу військової допомоги Україні

Росія розширює коло цілей своїх ударів, про це у понеділок заявив речник Пентагону Джон Кірбі.

Кірбі відзначив, що напад на військовий центр у Яворові став вже третім потужним ударом Росії по об'єктах на заході України.

Як повідомляється, Кірбі відзначив, що США працюють над тим, щоб якомога швидше та гнучко доправити до України безпекову допомогу.

За словами Кірбі, поставки від Сполучених Штатів продовжують надходити. "Майже весь" пакет обсягом 350 мільйонів доларів вже доставлено, і починається робота щодо доставки наступного пакету обсягом 200 мільйонів.

"Ми постійно спілкуємося з колегами з України щодо необхідної їм допомоги", - наводить слова Кірбі кореспондент "Голосу Америки".

Напередодні у Міноборони Росії заявили, що в результаті удару Міжнародному центру миротворчості й безпеки у Яворові Львівської області було знищено "180 іноземних найманців та велику партію іноземних озброєнь".

В Міноборони України заперечили заяви Росії щодо загиблих іноземців.

Як повідомляли у "Радіо Свобода", внаслідок обстрілу Яворівського військового полігону загинули 35 осіб, поранено 134.

Посольство США в Україні засудило обстріл .

"Ми засуджуємо обстріл Міжнародного центру миротворчості та безпеки в Яворові, внаслідок якого загинули 35 і зазнали поранень 134 людини. Атака на центр, де представники США, Польщі, Литви, Великої Британії, Канади та інші тренували українські сили, не переможе воїнів-героїв, які проходили там тренування", – писало посольство США у Twitter 13 березня.