"У полоні іллюзій"

"У полоні іллюзій"

Христиночка Бондаренко, яка сама і приклала надзусилля, щоб привести весь цей пздць, зробила хороше інтерв'ю з керівником операції по захопленню вагнерівців розвідником полковником Романом Червінським.

І от там ми отримали мальовничі інсайди.

Роман Червінський:

- Я казав навмисне, що операцію перенести не можна, бо вона зірветься, я казав це навмисне, щоб для себе, як розробника операції зрозуміти: вони хочуть її дійсно продовжити, чи вони насправді хочуть її зірвати? Я хотів зрозуміти рівень протидії. Я хотів зрозуміти, вони хочуть провалити операцію, чи вони хочуть зробити, але трохи пізніше? І тому я сказав: якщо ми переносимо, ми її провалюємо. Для того, щоб почути його думку.

- Він сказав: пєрєносі.

- Для мене ці слова означали: провалюй. Він йшов на провал. Усвідомлено йшов.

...

Роман Червінський:

- Демченко розказував, що рускіє танкі на наступний день будуть в Києві.

- Це він розказував Зеленському?

- Да.

...

Роман Червінський:

- ...Народилася ідея в Офісі Президента подзвонити у Мінськ. Можливо цю ідею подав Єрмак, можливо Демченко...

...

Роман Червінський:

- Єрмак сказав Бурбі ключову фразу: Васілій, ну почему ти волнуєшся? - Ну як же?! Бо ми бо провалили нашу операцію. Хтось нас злив! - Да ми поссорілі два братскіх народа!

Тобто, за словами розвідника, Єрмак проговорився. Білоруси не випадково виявили і затримали вагнерівців. Це Україна "поссоріла Росію і Білорусь". А посприяли цьому чиїсь дії з кола українського керівництва. Єрмак окреслив це коло словом "ми".

Ще:

- У розвідки були підстави вважати, що Єрмак - російський агент. Є елементи оперативної інформації, що Єрмак бачить Україну разом з Росією. Це така радянська ідеологія: він вважає, що нам краще бути разом з Росією.

На тупе питання - чому ми не такі круті, як Моссад, пан Червінський відповів:

- Коли Моссад запитав у Бурби, - чи це була точно операція (по вагнерівцям)? І коли їм відповіли, що "так", вони були дуже здивовані, і в захваті. Вони сказали: це вищий пілотаж. Ми такого не змогли зробити.

Це всім тим, хто перебуває у полоні іллюзій, що вот оні ето што-то одно, а ми, нажаль, ето што-то другое: наші розвідники вже давно обігнали найкращих в світі. На такі операції, як провели ми, не здатні найкращі в світі. Але зелене керівництво наших розвідників - боягузи, ідіоти і зрадники, які заважають хлопцям перемагати ворога. Дуже просто.

Джон Смит