У Полтаві вперше провели виставку собак

У Полтаві вперше провели виставку собак

Сьогодні, 18 квітня, у Полтаві у парку "Перемога" провели виставку собак. Її вперше організувало Полтавське відділення кінологічного клубу України "Хепі дог". На виставку з'їхалися 160 учасників з різних міст: Харкова, Кіровограда, Києва, Кривого Рогу, Сум, Полтави. Серед них вже титуловані чемпіони України і зовсім малі – щенята від 3 місяців.

 У спеціальний ринг по черзі викликають господарів зі своїми тваринами. Решта – роздивляються конкурентів.

 "Ай, куди ж ти всівся! От безтолкова псина" - вигукує блондинка у чорній куртці. Її бежевий лабрадор добродушно виляє хвостом по калюжі на асфальті. Живіт і ноги забруднив. З такою твариною заходити на ринг не можна. Господиня відводить собаку до лавок, дістає з сумки пляшку з водою і намагається відмити лабрадора. Поряд обсипають тальком хаскі. Від такої процедури собака щуриться, але стоїть непорушно.

 Вранці перед конкурсом у Полтаві пройшов дощ. У парку багато калюж, асфальт мокрий.

 "Вперше проводимо виставку і, як і перший блин, все комом. Дуже підвела погода, - скаржиться Марина Фабро, директор Полтавського відділення кінологічного клубу України "Хепі дог". – Найбільше на виставку приїхало хасок – дев'ятнадцять собак. Це найпопулярніша порода нині. Хаскі дуже добрі, великі, але доглядати за ними не просто – вони як діти, страшні непосиди. Такі ж за характером джек расели. Їх на виставці вісімнадцять. Після того, як собаку цієї породи зняли у фільмі "Маска", расели теж зробилися страшенно популярними".

 Судді у рингу оцінюють зовнішність собаки, дивляться її зуби, як виконує команди.

 "Хвилююся, чи гарно справимося, бо на виставці вперше, - каже Олег Булатніков, тримає на повідку лайку Вайта. Псові 8 місяців, заввишки господареві до поясу. – Ми його ще Вайсом називаємо, як плоскогубці. Бо він добрий, хороший собака, але якщо якась небезпека – нікого не випустить, триматиме, як кліщами. Ще одна перевага Вайта – не гавкає без діла. Он інші собаки один поперед одного брешуть. А Вайт голос подає тільки, якщо небезпека".

Одні з найбільших собак на виставці – сенбернари Джой і Кенді Кені з Кіровограду. Вони мати і син, але належать різним господарям.

"Джой у свої півтори роки вже має три кубки, - хвалиться власник Борис Вітриченко. – Діти побачили його на виставці щеням, просили купити. Я тиждень тримався, а тоді піддався вмовлянням. Що це велика порода – не жалкую. Живемо у приватному будинку, у Джоя свій вольєр. Таблички на воротах не тримаю. Достатньо Джою обпертися на паркан і подивитися на вулицю – всім і так стає ясно – без дозволу у двір краще не заходити".




Джерело: http://gazeta.ua/