"У продовження теми про європейських протестувальників" - Антон Швец

"У продовження теми про європейських протестувальників" - Антон Швец

Уже писав вам про поляків, які діють за російськими методичками, а тут і в Чехії на протестах цікаві інциденти відбуваються.

Вчора чеські фермери вирішили мітингувати. Організаторами були Богумір Дуфек і Зденек Яндейсек. Богумір – це президент Профспілки працівників сільського господарства і харчової промисловості та Асоціації вільних профспілок. А Зденек звичайний собі аграрний бізнесмен. І от оці фермери хотіли мирного протесту з блекджеком і тракторами, але в результаті вийшла якась антиурядова кампанія.

А приводом став паралельний протест чеської партії PRO. Ось тільки виступали вони не за фермерів, а проти України, чеського уряду і ЄС в цілому. Хотіли вставити свої п’ять копійок і підняти антиукраїнський дух, але перестаралися. PRO це чеська партія "Право, Повага, Професіоналізм".

Але їхня риторика аж занадто проросійська, так і нагадує вже знайомі нам наративи. Там вважають, що без ЄС і НАТО чехи заживуть краще. Лідер партії Їндржих Райхл теж постійно на все жаліється і говорить, що Чехія «виконує накази Брюсселя» і сильно треться біля Штатів.

Самих чеських фермерів там зібралося мінімально і перекричати партію Райхла вони не змогли. Тому і почали говорити, що протест у них вкрали. Це чергова показова історія про те, що голоси росії є всюди.

Всюди знайдеться якась така гниленька партія, яка стане рупором пропагандистів і влаштовуватиме різні антиукраїнські (і не тільки) кампанії. А потім знайдуться ті, хто їх підтримає, бо всі вони давлять на те, що в європейців і так болить. Тому коли читаєте ці новини про зраду від усіх країн Європи через протести, згадуйте, що в цьому всьому замішані й кремлівські маріонетки.