У річницю обстрілу Маріуполя CША вкотре закликали Росію припинити агресію проти України

У річницю обстрілу Маріуполя CША вкотре закликали Росію припинити агресію проти України

У шосту річницю обстрілу Маріуполя посольство США в Україні оприлюднило відеозвернення із закликом до Росії припинити агресію проти України.

"24 січня 2015 року підконтрольні Росії війська обстріляли Маріуполь. З тих пір Росія так і не виконала своїх зобов'язань за Мінськими угодами, включаючи справжнє припинення вогню, виведення її сил та озброєння та розформування незаконних збройних груп на сході України", - заявила у відеозверненні аташе з питань оборони полковниця Бріттані Стюарт.

"Ми закликаємо Росію поважати міжнародно визнані кордони і суверенітет України, припинити агресію проти України та конструктивно брати участь у переговорах щодо мирного вирішення конфлікту на Донбасі", - сказала Стюарт.

24 січня 2015 року російські військові разом із підконтрольними Росії бойовиками здійснили серію артилерійських обстрілів житлових кварталів Маріуполя. Внаслідок теракту загинуло 29 людей, у тому числі 2 дітей.

Тодішній посол США в Україні Джеффрі Пайєтт назвав обстріл Маріуполя повним порушенням Мінських домовленостей. Тодішній Держсекретар США Джон Керрі закликав Росію припинити підтримувати терористів. Джо Байден, який на той час був віце-президентом США, пообіцяв, що добиватиметься посилення міжнародного тиску на Росію.