"У руки Financial Times витекли цікаві файли" - Антон Швец

"У руки Financial Times витекли цікаві файли" - Антон Швец

29 штук, усі датовані між 2008 і 2014 і розповідають про сценарії можливої ядерки. Де б ви думали? Виявилось, що росія все ж побоюється нападу Китаю. І після гіпотетичної атаки росія хоче відбитися ядеркою по Китаю, щоб не запускати до себе другу хвилю військ. У Китаї в таку «теорію загрози» не вірять і запевняють, що щиро дружать з росією.

Так званий поріг ядерки це втрати російських військ, які "безповоротно призведуть до їхньої нездатності зупинити масштабну агресію противника" і росії більше нічого не залишиться, окрім того, щоб бахнути по Китаю.

За тими документами іншим поштовхом до ядерки може стати як вторгнення в рф, так і знищення 20% російських стратегічних підводних човнів з балістикою. Ну і ще «знищення трьох або більше великих надводних військових кораблів, трьох аеродромів, 30% атомних підводних човнів або "одночасний удар по основному і резервному береговим командним центрам"».

Ну власне все цілком очікувано: як тільки росія відчуває програш, починаються оці залякування і розмови, що «ну ми вдаримо, сдавайтєсь». Це як слон, який боїться миші. У нашому випадку Китай це слон, а росія миша, яка пищить і плутається під ногами, щоб його налякати.