"У Шпака магнітофон, у посла медальйон" - Віктор Бобиренко

"У Шпака магнітофон, у посла медальйон" - Віктор Бобиренко

У цілій суміші новин, яку ще називають інформаційним шумом, виділяються лише емоційні новини.
Більшість справжніх новин в топи не потрапляє. Ось, наприклад:

2 червня Верховний Суд за клопотанням АТ "Нікопольський завод феросплавів" закрив провадження відкрите на підставі касаційної скарги Приватбанку щодо рішення про виплату банком 22 мільйона гривень боргу на користь заводу.
Дрібниця, але приємно. Приємно Ігорю Валерійовичу Коломойському, який знову крутнув з Держави Україна грошенят через наш суд, який, як відомо, самий справедливий у світі.
Або ще така новина:
Збитки державної компанії «Центроенерго» склали за 2019 рік більше 2 мільярдів гривень (у 2018 році був прибуток у півмільярда).
Про це повідомляє нас голова фонду Держмайна Дмитро Сенниченко. Якщо хтось забувся, то я нагадаю – від червня 2019 року, якраз після того, як Найвеличніший лідер сучасності став президентом України – на Центроенерго зайшов менеджмент Коломойського.
Хоча контрольний пакет акцій – у Держави. Тобто акціонери – громадяни України. Ага. Розкажіть про це ІВК.
Сміливий менеджмент став приміняти стару і красиву схему. Створюються дві фірми: «Рога» і «Копита». Фірма «Рога» купує російське (!!!) вугілля, накидає маржу у 20% і продає «Центроенерго». Ось уже і заробив ІВК внучатам на цукерки.
Потім фірмі «Копита» продають електроенергію на 20% менше, ніж іншим споживачам. А фірма у свою чергу поставляє енергію на якийсь феросплавний завод. Коломойський ще має з оборудки 20%. Ну а потім, продаючи вже продукцію феросплавного заводу він має ще і третій раз прибуток.
І ось держава не може замінити менеджмент Коломойського. Бо ці браві хлопці забили на все і навіть на рішення суду і вивезли документацію «Центроенерго» десь в ліси. Керівники, вже звільнені через суд, похворіли, бухгалтери у підпіллі. Ніде й нікого.
А вся ДБР у цей час ганяється за картинами Порошенка.
У нас, у всіх на очах, нахально обкрадають акціонерів державної кампанії – і усім начхати.
Ну, уявіть. Навіть коли приступить до роботи нове керівництво. Первинних документів немає. Яка кредиторська заборгованість – точно нікому не відомо.
Наприклад – тільки по постачальникам вугілля – кілька сухих цифр:
«Держвуглепостач поставив (і забули оплатити) вугілля на 470 мільйонів гривень, «Львіввугілля» - 200 млн., шахта «Червонолиманська – 400 млн. грн.
Хтось поставляв газ. Скільки боргів – нікому не відомо. Але кредиторка, за скромними підрахунками – близько 4 мільярдів гривень.
І ніхто не крутиться. Аваков із своїми соколами не штурмують санаторії, де забарикадувалися в самоізоляції менеджери Коломойського.
Абсурдність ситуації – очевидна. Але прихильники Зе! бачать тільки хорошу картинку на плюсах. Бо частина баришів від оборудок йде на підсилення картинки.
Коли вже можна буде дивитися новини на плюсах лише зі справкою від психіатра?

Віктор Бобиренко