У штабі АТО заявляють про продовження обстрілів

У штабі АТО заявляють про продовження обстрілів українських позицій з боку сепаратистів.

«Починаючи з 6 години ранку 25 травня загарбники продовжили обстріли позицій сил АТО на Маріупольському напрямку. З мінометів гранатометів та стрілецької зброї вони вели вогонь по Широкиному. На Донецькому – з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї 9 разів обстріляли Опитне, а також Піски та шахту «Бутовка». А на Луганському напрямку бандити підступно обстріляли санітарний автомобіль поблизу Сизого», – сказав речник штабу АТО Леонід Матюхін у понеділок увечері.


Раніше сьогодні у штабі АТО повідомили, що за минулу добу на Донбасі загинув один український військовий, п’ятеро були поранені.

Бойовики угруповання «ДНР» заявляють про збільшення кількості обстріли їхніх позицій з боку української армії.

«Інтенсивність обстрілів з боку української сторони збільшилася. Було зафіксовано 43 факти порушення режиму припинення вогню. Найбільш інтенсивному артилерійському і мінометному обстрілу піддалися населені пункти Широкине і Спартак», – повідомив 25 травня Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» «ДНР».

За словами Басуріна, що за минулу добу під час бойових дій на Донбасі загинув один сепаратист, ще один був поранений.

Сепаратисти угруповання «ЛНР» наразі не повідомляють про оперативну ситуацію у регіоні.

2 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Бойові дії на Донбасі розпочалися у квітні 2014 року.

Источник radiosvoboda.