У США понад 100 тисяч випадків коронавірусу - деякі медики протестують через брак засобів захисту

У США понад 100 тисяч випадків коронавірусу - деякі медики протестують через брак засобів захисту

Кількість випадків коронавірусу у США перевищила 100 тисяч людей, понад 1 600 осіб померли. Лише за п'ятницю, 27 березня, у США підтвердилось 18 тисяч нових випадків коронавірусу.

Медики по всій країні повідомляють про брак захисного обладнання. Медсестри медичного центру Jacobi, що в Нью-Йорку, організували протест у суботу під стінами свого медичного закладу.

Керівництво вимагає від них повторно використовувати захисне обладнання, зокрема маски, до 5-ти днів. Протестувальники скандували гасла на кшталт “Захистіть наше життя, і ми збережемо ваше”.

За словами медичних працівників, щонайменше дві медсестри в їхньому закладі заразилися на коронавірус через брак засобів захисту.

“Маски повинні використовуватись один раз. Тепер раптом Центри із контролю та запобігання хвороб заявляють, що це нормально повторно їх використовувати. Такі рішення ухвалюють, базуючись не на наукових фактах. Ці рішення ухвалюють на основі потреб”, - заявила одна з медсестер у відео, яке вона запостила онлайн.

Лікарі у свою чергу хвилюються через брак винтиляторів - машин, що допомагають пацієнтам дихати. Вони життєво необхідні хворим на COVID-19.

Маски зникають, - розповіла Reuters медсестра Діана Торрез, - ми їх ховаємо у шухлядах, перед робочим місцем медсестер

Лікарні у різних штатах повідомляють про нестачу ліків, кваліфікованих працівників. Деякі медики змушені звертатись до послуг чорного ринку, аби придбати необхідне для збереження життя обладнання.

Доктор Александер Салерно із Нью-Джерсі розповів агенції Reuters, що придбав через “брокера” маски та інше захисне обладнання за $17 тисяч, тоді як у звичайних умовах цей товар коштував би близько $2,5 тисячі.

За його словами, товар забирав у закинутому приміщенні.

“Тобі не називають жодних імен. У тебе є лише номер телефона, щоб надіслати повідомлення, - розповів лікар. - І ти погоджується на умови. Пересилаєш кошти на їхній рахунок, і вони тобі вказують час та адресу, куди прийти”.

Медсестри відомого у Нью-Йорку шпиталю Mount Sinai розповідають, що змушені ховати маски та інше обладнання від зайвих очей.

“Маски зникають, - розповіла Reuters медсестра Діана Торрез, - ми їх ховаємо у шухлядах, перед робочим місцем медсестер”.