У США від коронавірусу щодня помирає близько 700 людей, кількість нових заражень зростає

У США від коронавірусу щодня помирає близько 700 людей, кількість нових заражень зростає

Кількість хворих на Ковід-19 у США різко зростає і в п’ятницю сягла двомісячного максимуму.

Вже п'ятий день поспіль в країні фіксують понад 58 000 заражень щодня, здебільшого на Середньому Заході країни. Про це йдеться в аналізі агентства новин Рейтер.

Десять із 50-ти штатів повідомили у п'ятницю про рекордне зростання нових випадків, серед них - Індіана, Міссурі та Огайо.

У штатах Вісконсин та Іллінойс в останні два дні повідомляють про понад три тисячі нових випадків Ковід-19 щодня.

Лікарні повідомляють про переповнення пацієнтами у штатах Арканзас, Канзас, Міссурі, Монтана, Північна Дакота, Оклахома, Вісконсин.

Рекордні показники захворювань на Ковід-19 також у Монтані, Нью-Мексико, Вайомінгу, Оклахомі, Західній Вірджинії.

Рейтер наголошує, що у США немає загальнонаціонального закону про обов’язкове носіння захисних масок, тому штати ухвалюють ці рішення окремо. 17 американських штатів не зобов'язують мешканців носити маску.

Рівень смертності від коронавірусу у США поступово знижується, утім в документі Рейтер вказано, що Сполучені Штати щодня втрачають близько 700 людей внаслідок захворювання на Ковід-19.

На початку жовтня видання Time на підставі власного аналізу повідомляло, що у США починається третя хвиля захворювань на COVID-19.

Видання вказувало на ознаки того, що третя хвиля коронавірусу буде сильнішою за перші дві (які були у квітні та червні цього року).

"Через холодну погоду більшість людей збиратимуться всередині приміщень, де вірус розповсюджується значно швидше через кашель, чхання чи навіть під час розмови", - йдеться в аналізі Time.