У столиці Німеччини мітингують понад 150 тисяч людей

У столиці Німеччини мітингують понад 150 тисяч людей

Понад 150 тисяч людей беруть участь в демонстрації проти укладення угоди про створення трансатлантичної зони вільної торгівлі (TTIP) в Берліні, повідомили fakty.ictv.ua.

Раніше представники організаторів акції повідомили про 250 тисяч учасників.

За словами представника поліції, безпеку на заході, який триватиме до вечора, забезпечує тисяча співробітників правоохоронних органів. У небі над столицею - кілька вертольотів. Захід проходить мирно, порушень правопорядку не зафіксовано.

Як раніше зазначив голова громадянського руху Campact Крістоф Баутц, це "найбільша демонстрація, яку бачила країна за багато, багато років".

З липня 2013 року Євросоюз веде переговори щодо TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership). Вироблення угоди заплановано на 2015 рік, після чого протягом півтора років її повинні схвалити Парламент і національні парламенти держав.

Йдеться  про створення найбільшої в світі зони безмитної торгівлі зі споживчим ринком близько 820 мільйонів людей. Крім США та країн Євросоюзу, в проект будуть включені Канада, Мексика, Швейцарія, Ліхтенштейн, Норвегія та Ісландія, а також країни-кандидати в члени ЄС.

Ініціатива зводиться до уніфікації торгово-політичних стандартів країн Північної Америки та ЄС.