У Трампа відповіли на порівняння федеральних правоохоронців у Портленді із "штурмовиками" та "гестапо"

У Трампа відповіли на порівняння федеральних правоохоронців у Портленді із "штурмовиками" та "гестапо"

Насильство, хаос і анархія, які охопили Портленд, найбільше місто штату Орегон, неприпустимі. Про це у вівторок заявила прес-секретар Білого дому Кейлі Макенані. За словами речниці Білого дому, у той час, як демократи продовжують ставити свої політичні інтереси вище миру і злагоди в країні, президент Дональд Трамп дійсно прагне відновити закон і порядок.

У Білому домі запевняють, що Трамп дотримується принципів законності і порядку, які і призведуть до відновлення миру

«Кейт Браун, губернатор-демократ від штату Орегон, заявила, що президент повинен припинити грати в політику, назвала співробітників правоохоронних органів" секретною поліцією "і порівняла дії адміністрації з" диктатурою ". Губернатор також попросила президента вивести військових з вулиць Портленда. Мер-демократ Портленда Тодд Уілер припустив, що президент таким чином намагається боротися за прихильність виборців, Ненсі Пелосі назвала цих офіцерів "штурмовиками", а Джим Клайберн - "гестапо". Ця риторика марна, вона породжує насильство», - заявила Макенані.

Вона запевнила, що президент Трамп не дозволить насильству повторитися і відновить порядок в той час, як губернатор Орегона і мер Портленда, що представляють Демократичну партію, «втратили контроль над містом» і не бажають співпрацювати з федеральними властями для припинення заворушень.В цьому випадку до відновлення порядку в Портленді будуть залучені сили Міністерства внутрішньої безпеки та Федеральної служби охорони, додала Макенані, запевнивши, що Дональд Трамп дотримується принципів законності і порядку, які і призведуть до відновлення миру.

Дії федеральних правоохоронців у Портленді викликали осуд з боку політиків-демократів, численних коментаторів.

"Визначення гестапо: організація таємної поліції, яка використовує закулісні та терористичні методи проти осіб, яких підозрюють у нелояльності. Подивіться, наприклад, на дії Трампа та міністра юстиції Барра у Портленді", - твітував напередодні Джон Дін, оглядач критичного до Трампа каналу CNN, екс-юридичний радник Білого дому за президента Ніксона.

Мер Портленда дав сигнал: я сам не захищатиму федеральне майно у місті, і також не хочу, щоб федеральний уряд це робив
Кореспондент прихильного до Трампа видання Washington Examiner Байрон Йорк.

Між тим консервативні оглядачі, прихильники Трампа покладають відповідальність за ситуації у Портленді на місцеву владу.

"Мер Портленда дав сигнал: я сам не захищатиму федеральне майно у місті, і також не хочу, щоб федеральний уряд це робив", - твітує політичний кореспондент прихильного до Трампа видання Washington Examiner Байрон Йорк.

"Ще одне місто занурюється у хаос. Чудова робота, демократи. Тепер вони націляться на передмістя та решту країни. До цього лишились одні вибри", - твітує консервативний оглядач Марк Левін.

На жаль, деякі громади хочуть плодити це середовище, яке сприяє такому беззаконню
В.о. міністра внутрішньої безпеки США Чад Вульф

В.о. міністра внутрішньої безпеки США Чад Вульф напередодні наполягав на тому, що його відомство діє правомірно у Портленді. Мені не потрібні запрошення від штатів, мерів, губернаторів штатів, щоб виконувати нашу роботу. Ми будемо її виконувати, подобається їм наша присутність, чи ні. Це наша відповідальність", - заявив в.о. міністра внутрішньої безпеки США Чад Вульф.

Вульф також наголосив, що його відомство прагне працювати із місцевою владою і має чудові відносини із " більшістю місцевих правоохоронців".

“На жаль, деякі громади хочуть плодити це середовище, яке сприяє такому беззаконню”, - заявив чиновник.