У Тур’я-Реметівській ЗОШ на Перечинщині модернізують кабінет словацької мови, руйнуючи стереотипи

У Тур’я-Реметівській ЗОШ на Перечинщині модернізують кабінет словацької мови, руйнуючи стереотипи

Змінюватися ніколи не пізно, а видозмінення в освітній галузі – модернізація на краще! Такої позиції дотримується і колектив освітян Тур’я-Реметівської ЗОШ I-III ступенів на Перечинщині.

З метою реорганізації застарілих навчальних методів, у цьому закладі впроваджують інноваційну методику освітнього виховання. Беруть участь у багатьох освітніх проектах що до покращення матеріально-технічної бази навчального закладу і, зокрема, що до більш повноцінного рівня сільської освіти.

На разі канікули, а модерні зміни у Тур’я-Реметівському навчальному закладі не завершуються, ба навпаки – у ще більшому розпалі!

На цей раз, у школі реалізується проект «Modernizácia obecnej školy» - «Модернізація сільської школи». Його автором є вчитель історії, словацької мови та літератури Ельміра Пилип.

Довгоочікуваний момент підписання угоди про реалізацію проекту «Modernizácia obecnej školy» відбувся у травні цього річ. Угоду уклали директор освітнього закладу Антоніна Мегела та консул Словаччини Данєл Цабан.

За словами педагога навчального закладу, цей проект передбачає створення сучасного кабінету словацької мови, оснащеного всіма інтерактивно-інформаційними засобами, який і стане, безумовно, тим ключем до спільного успіху і вчителя, і учнів. Дасть ряд нових і перспективних можливостей, переконана Ельміра Пилип.

До речі, освітній заклад уже отримав найсучасніше мультимедійне обладнання у кабінет словацької мови та літератури, що уже є позитивним кроком в реалізації поставлених цілей.

Оснащення кабінету сучасним обладнанням сприятиме глибшому розвитку в учнів їх творчих задатків, посилюватиме допитливість і зацікавленість словацькою мовою, а уроки стануть більш яскравими.

До того ж, у рамках реалізації проекту, учнівська молодь Туря-Ремети матиме чудову можливість переглядати фільми словацькою, використовувати освітні можливості за допомогою онлайн-мережі, створювати власні й демонструвати мультимедійні проекти учнів.

Таке оновлення сприятиме підвищенню рівня мотивації до навчання, формуватиме вміння вчитися онлайн, працювати індивідуально і в команді. Активізує впровадження методики змішаного навчання на уроках словацької мови та літератури.

–Наш кабінет стане центром об’єднання громади. У нас з’явиться можливість залучати словацьку меншину до позакласної роботи, організовувати вечори словацької культури, зустрічі із закордонними гостями, – наголошує Ельміра Пилип, яка налаштована у бадьорому дусі на краще і більш позитивне. А це і є головним плюсом в реалізації новітніх ідей.

–Основною запорукою здоров’я наших учнів, – додає педагог, є повноцінне та збалансоване харчування. –То ж, проект передбачає і модернізацію шкільної кухні: заміну електропроводки та закупівлю нового кухонного обладнання.

Реалізація наступних завдань, за словами учителя, сприятиме комфортним умовам що до організації якісного харчування й досягнення економічного ефекту (зменшення рівня енергоспоживання) за рахунок модернізації обладнання.

Проект фінансується агентством із розвитку міжнародної співпраці SlovakAid.

Мирослава Головнич