У вересні в Україні буде працювати 8 місій ЄС щодо безвізового режиму

У вересні в Україні буде працювати 8 місій ЄС щодо безвізового режиму

Речниця МЗС України Мар’яна Беца повідомила, що у вересні в Україні буде працювати 8 місій ЄС щодо підготовки України до впровадження безвізового режиму з ЄС.

«З 31 серпня в нашій державі уже працює місія з питань безпеки кордонів. З першого вересня – місія з питань боротьби з корупцією. І з другого вересня – місія з питань безпеки документів. Всього в Україні працюватимуть 8 груп експертів», – поінформувала М. Беца, інформує zik.ua.

Інші місії запрацюють наступного тижня:

  • 7 вересня запрацює місія з питань боротьби з організованою злочинністю;
  • З 21-25 вересня запрацює три групи експертів з прав людини, боротьби з торгівлею людьми і місія з питань міграції й притулку;
  • Місія з питань протидії легалізації незаконно отриманих коштів запрацює 28 вересня.

Експерти ЄС, повідомила М. Беца, проведуть зустрічі з представниками центральних органів виконавчої влади і представниками органів громадянського суспільства в Києві і регіонах.

«Експерти матимуть можливість комплексно оцінити стан готовності нашої держави до запровадження безвізового режиму поїздок українських громадян до Європейського Союзу», – сказала М. Беца.

ЄС за результатами роботи місії створить доповідь щодо підготовки України до реалізації другого етапу плану дій щодо запровадження в Україні безвізового режиму з ЄС.

М. Беца надіється що безвізовий режим України з ЄС стане можливим у 2016 році.