У Верховній Раді України пропонують застосовувати хімічну кастрацію до педофілів

У Верховній Раді України пропонують застосовувати хімічну кастрацію до педофілів

На розгляд Верховної Ради подали законопроект №6151 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та недоторканості малолітнього (малолітньої)», повідомляє канал «112 Україна».

Законопроект пропонує примусово застосовувати у тюрмах так звану «хімічну кастрацію» до осіб, звинувачених у скоєнні після 18-річчя злочину проти статевої свободи малолітнього чи малолітньої. Підкреслено, що такий засіб можна використовувати лише за рішенням суду і за наявності висновку судмедекспертизи про те, що особа страждає на педофілію.

У пояснювальній записці наводиться у приклад успішний досвід з цього приводу багатьох держав - від США до Польщі, Росії і Казахстану.

«За даними Великої Британії дія урядової програми щодо надання засудженим особам (педофілам) препаратів, які пригнічують лібідо та сексуальну активність скоротила рецидиви статевих злочинів з 40% до 5%», - говориться у повідомленні.

Окрім того, наводиться, скільки грошей треба буде витратити на препарат для хімічної кастрації - 127 грн на добу на одного педофіла у тюрмі (тобто 3937 грн на місяць). Наголошується, що така ціна виправдана, адже йдеться про фізичне і психічне здоров'я неповнолітніх (потенційних потерпілих).