"У Європі був дуже продуктивний вікенд" - Антон Швец

"У Європі був дуже продуктивний вікенд" - Антон Швец

Там 16-18 лютого проходила Мюнхенська безпекова конференція. Світова підтримка України та пришвидшення надання військової допомоги були одними з головних тем на порядку денному.

Вже можна сказати, що за підсумками заходу нам дещо перепало. А конкретно 

Підписана безпекова угода на 10 років. Німеччина зобов’язалась всіляко сприяти Україні у військовій сфері, відбудові зруйнованого, підтримувати санкційний тиск на рф та допомогти юридично притягнути її до відповідальності за воєнні злочини. На 2024 рік німці заклали до 7 млрд євро. Німеччина вже готує новий пакет допомоги на 1,1 млрд євро — гаубиці, снаряди, зенітні артилерійські комплекси Skyneх і ракети для IRIS-Т. Приємний бонус – меморандум з Rheinmetall (а це, до речі, найбільший у Європі виробник боєприпасів) про створення спільного підприємства в Україні.

Підписана безпекова угода на 10 років. Франція зобов’язалася внести 6 млрд євро додатково на військові потреби. До кінця року нададуть військової допомоги на 3 млрд євро. Плюс погодили співпрацю у галузях інформаційної та кібербезпеки, постачання військової техніки та допомоги для цивільного сектору.

Чехія раптом знайшла можливість дістати 800 тисяч снарядів (500 тисяч 155-мм калібру та 300 тисяч 122-мм), але країна потребує додаткового фінансування для цього. Кажуть, як знайдуться кошти, то за кілька тижнів добро доставлять в Україну. По гроші обіцяли звернутись до партнерів в США, Німеччині, Швеції.

США ж пообіцяли довести вже до ладу той пакет допомоги на 60 мільярдів, який вони вже затерли у розгляданнях. Про це ми дізнаємось вже в кінці лютого. Окрім цього пообіцяли дістати з конфіскованих російських активів 500 тисяч доларів, дати Естонії, а вони потім передадуть нам «на відновлення України».

Китай відбувся гарними словами про встановлення справедливого миру в Україні та запевненнями, що не продає летальну зброю "в райони конфлікту або сторонам конфлікту".

А взагалі непогано наче прибарахлились, подобається. А вам?