"У Зеленського найбільший антирейтинг" - Віталій Гайдукевич

"У Зеленського найбільший антирейтинг" - Віталій Гайдукевич

31,9% українців за жодних обставин не проголосують за Володимира Зеленського як кандидата у президенти України. (с) Центр Разумкова.

Якби вибори були минулої неділі, в першому турі Зеленський взяв би 18,7% (від усіх опитаних), а Порошенко - 12.7%.  

В другому турі Зеленський (поки що!) мав би 26,7% (серед усіх опитаних), а Порошенко - 21,3%. Це сьогодні будуть обговорювати. Що важливо - швидкість падіння рейтингу Потерпіллера лише збільшується. Порошенко позбувається антирейтингу і нарощує рейтинг.

Це 2.5 роки ЗЕправління. Банкова, ймовірно, вже розуміє, що в разі планових виборів, ані Зеленському, ані його слугам не світить нічого. Вони вже думають, як втриматися у владі, бо в іншому випадку усім або тікати, або за грати. Що робитимуть? Жорсткий варіант - закручування гайок а-ля Путін-Лукашенко...

До слова, сьогодні на мітингу під судилищем директора Кузні на Рибальскому, мусора (це не поліція) підійшли до мітингувальників і попередили (чи це вже погроза?), щоб протестувальники не згадували прізвище Зеленського. Ще раз - цербери режиму вимагають, щоб на мітингу не згадували Зеленського. WTF! Уявіть рівень "сситься жабка" і параної на Банковій!


Так от, перший варіант у Банкової - ескалація авторитаризму. Другий - імітація нових виборів. Самотужки кинути виклик Пороху і ЄС вже важко (ЗЕрейтинги і надалі валитимуться, ЄСрейтинги і надалі ростимуть), тому Єрмак, Подоляк і непублічні кардинали процесів роблять ставку на розмивання українського і патріотичного поля. Тадам (!) - білі польта версія 3.0 і показово-демонстраційні націоналісти будуть повертатися. Логіка без змін - чучєлом\тушкой відгризти рейтинг у Пороха.

Що робити Громадянам?

1. Надавати максимальну підтримку об'єднавчим процесам, що будуть довкола Європейської Солідарності. Можливо зараз їх не видно, але вони будуть. Так, це буде складно комусь, потрібно буде пробачити один одному купу емоцій і потиснути руки, але іншого варіанут немає. Чому саме довкола ЄС? Дивимося усі соціології - єдина політична партія, котра гарантовано буде в наступному парламенті. У решти, поки шанси на межі похибки. Про розпорошення голосів буде нижче.

2. Вже зараз своїм часом, хистом і грішми допомагати партіям, які є опонентами ОЗУ Зеленського-Єрмака. Це одна парламентська, одна поки що позапарламентська. (доля ще однієї парламентської мені незрозуміла - потрібно стежити за рухами обох частин).

3. Вимагати від опозиційних нині партій не просто критики дій Банкової, а сценаріїв порятунку країни - "якщо завтра ви влада, що будете робити із газом, із податками, із...". Така вимога від Відповідальних Громадян буде примушувати політиків до конкретики - те, що Зелена Жаба і оркестр, це злочинні рукожопи, усі притомні і так зрозуміли. Критики вже мало, потрібен план дій.

4. Розуміти - кожен, хто починає тужливу пісню "потрібні нові обличчя" - або дурень, або посіпака Банкової. Чому? Бо потрібні не нові, а компетентні.

Можна вести дискусії із висновками\пропозиціями, але головне на понеділок - Зеленський має НАЙБІЛЬШИЙ АНТИРЕЙТИНГ. Вже. Негатив зростає, симпатій меншає. Чи зможе приземлитися лайнер без втрат, залежить більше не від команди, а від притомності пасажирів.