У зоні АТО бойовики продовжують обстріли позицій ВСУ із забороненої зброї

У зоні АТО бойовики продовжують обстріли позицій ВСУ із забороненої зброї

В зоні проведення АТО противник продовжує обстріли українських позицій, намагаючись втягнути наші війська у активне протистояння, повідомляє штаб АТО.

Так вчора, з 18 години і до опівночі, найбільш активні провокації незаконних збройних формувань фіксувались поблизу Донецька. Тут під вогонь 120-міліметрових мінометів найманців двічі потрапили наші позиції в Красногорівці. Гаряче вчора ввечері було і в районах Авдіївки. Там близько 18 години опорні пункти сил АТО обстріляли зі 120-міліметрових мінометів, а близько 23 - з танків і 122-міліметрової артилерії. Неподалік Мар’їнки, після 20 години, незаконні збройні формування активно вели вогонь по наших опорних пунктах зі стрілецького озброєння, гранатометів та БМП. 

На Артемівському напрямку злочинці активізувались в районі Троїцького. Неподалік цього селища бойовики близько 10 та 11 вечора били по наших позиціях з 120-міліметрових мінометів та артилерії калібру 122 міліметри. 

На Луганщині та в районі Маріуполя вчора в вечері фіксувались лише поодинокі збройні провокації із застосуванням стрілецької зброї. 

Загалом упродовж вчорашньої доби бандформування 101 раз порушили режим припинення вогню. 12 разів злочинці застосовували артилерію, 38 – міномети, 62 – гранатомети і стрілецьку зброю, 5 разів били з танків. 

Після опівночі, 8 серпня противник продовжив обстріли наших позицій здебільшого поблизу Донецька та на Артемівському напрямку.