"У зв'язку з останніми подіями в Україні, пригадалася така історія" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"У зв'язку з останніми подіями в Україні, пригадалася така історія" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Колись, у 17-му ст. на славетній Білоцерковщині сталася подія. Два шляхтичі посварилися між собою (існує версія, що через панну), до справи стали шаблі. Одним словом шляхтич з дуже оригінальним прізвищем Зеленський, за результатами був порубаний мов капуста в борщ.

Шляхтич який оце все зробив з тим Зеленським, потрапив під суд. Далі існує чимало різних історій. Мені особисто подобається така. Панна, через яку нібито Зеленський став нагадувати ковбасну нарізку в пакеті, прийшла на суд, заявила що бере убивцю Зеленського собі за чоловіка і на тому суд був завершений. Легенда то чині, але і шляхтич, що порубав Зеленського і та панна жили ще довго і щастиво.

Шляхтича звали Степан Мазепа, а панну - Марина Мокієвська. Їхнім сином був Іван Мазепа - гетьман України, відомий і славетний. Кажуть, коли веселі хлопці Мазепи зайняли Білоцерковщину (Мазепа навіть Львів взяв під свій контроль) всі родичі того Зеленського мусили втекти до Польщі.

До чого я це пишу? На місці типів з прізвищем Зеленський, я б сильно думав перш ніж конфліктувати з особами на прізвище Мазепа. Історія свідчить - прикмета погана.