"Удар по лікарні “Охматдит”: чому бреше російська пропаганда" - Александр Коваленко

"Удар по лікарні “Охматдит”: чому бреше російська пропаганда" - Александр Коваленко

Російська пропаганда продовжує шалено відпрацьовувати фейк про те, що по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві вдарила ракета AIM-120А від NASAMS. Причому роблять вони це використовуючи ретушований стоп-кадр із відео, що зафіксував цілеспрямований удар російської ракети Х-101/555.

Упевнений, сьогодні в Радбезі ООН російські представники розмахуватимуть папірцями з роздрукованим стоп-кадром і розповідатимуть усім у залі надзвичайну кринжатину про те, що там зображено саме ракету AIM-120А.

Ось тільки кого це переконає? Є оригінальне відео та досить непоганої якості, щоб збільшити контур ракети та розглянути всі її деталі: потрійне хвостове оперення, овальний носовий обтічник (який росіяни на своєму стоп-кадрі загострили і навіть трохи освітлили) та стабілізаційне крило.

Але особливо виділяється малогабаритний короткоресурсний двоконтурний турбореактивний двигун Р95-300 в хвостовій частині ракети, що є відмінною рисою ракет Х-101/555.

Крім того, відео дозволяє чітко визначити розміри ракети, її довжину. Але є ще один дуже важливий момент, який вщент розбиває російську брехню.

Мало хто звертає на це увагу, але AIM-120А має масу бойової частини 50 фунтів. Це трохи більше ніж 20 кілограм. Та потужність вибуху та ті жахливі руйнування, які вже побачив увесь світ, не могли бути спровоковані детонацією БЧ масою 20 кг, але вони відповідають потужності напівтонного заряду, яким оснащуються ракети серії Х-101/555.

Російські пропагандисти, скоївши жахливий злочин, будуть брехати відчайдушно і бридко, розуміючи, що їхня брехня не варта і виїденого яйця. Але, як і з МН-17 і як з багатьма іншими своїми злочинами, вони генеруватимуть брехню нон-стоп 24/7. Це путінська росія – країна терорист. Інакше вона не вміє та не може. Це її убога суть.