"УКРАЇНА - МВФ: ОСТАННЯ НАДІЯ ЧИ ГЛУХИЙ КУТ?" - Олег Шарп

"УКРАЇНА - МВФ: ОСТАННЯ НАДІЯ ЧИ ГЛУХИЙ КУТ?" - Олег Шарп

Представник МВФ Джеррі Райс заявив, що зимові переговори української влади з представниками фонду закінчилися БЕЗРЕЗУЛЬТАТНО, а позики були заморожені у зв'язку з повільними темпами реформ. Термінів отримання нового траншу немає, а подальші перемовини можуть затягнутися на місяці.

Серед проблемних питань залишаються, зокрема, прийняття закону про Вищу раду правосуддя і зняття побоювань МВФ щодо втручання в роботу НАБУ і САП. Для позитивного результату необхідно також прийняття поправок до закону про Нацбанк та відмова від обмеження цін на енергоринку, а також ясність щодо бюджетних планів на 2022 рік та аудиту COVID-фонду.

Ще раз хочу зазначити, що співробітництво з МВФ - це не просто дешеві кредити. Це - маркер для іноземних інвесторів та індикатор стану відносин із США. Виходячи з того, що дзвінка від дядєчки Сема наш гарант так і не дочекався, а МВФ взагалі взяв відпустку у стосунках з Україною, Володя Зелєнін йде не тим шляхом, якого від нас очікують наші стратегічні партнери. Які починають розуміти: більш корумпованої влади, аніж при Зермаку, в українській історії ще не було.

Проте, для України важливіше, щоб це побачив не Захід (за ним не заржавіє), а ті виборці, які, попри все, продовжують ототожнювати Зеленського з кіношним Голобородьком.

Вимкніть хоч на тиждень телевізор та просто подумайте своєю головою. Яку не замінять жоден відосік і жодна Мосейчук. Це не боляче - повірте.