Україна експортувала в Киргизстан цукру на 16,3 млн доларів

Україна експортувала в Киргизстан цукру на 16,3 млн доларів

За перші 9 місяців поточного року зовнішня торгівля України цукром з цукрової тростини або з цукрових буряків у твердому стані була для України прибутковою і зовнішньо-торговельне сальдо склало 44,2 млн дол.

 Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.

Імпорт у звітний період не перевищив 907 тис. тонн. Головним споживачем українського цукру на зовнішніх ринках став Киргизтан із часткою 36,13% від загального обсягу поставок на суму у 16,3 млн дол. Другою стала Румунія закупивши 14,63% експортованого цукру на суму 6,6 млн дол., трохи менші обсяги були поставлені на ринки Казахстану, 13,68% на суму 6,2 млн дол., інші світові ринки сумарно поглинули 35,55% експортованого продукту поповнивши кошик країни 16 млн дол.

Поряд із цим Україна головним чином закуповувала цукор у звітний період у Данії, що склало 30,65% імпорту на 278 тис дол. Маврикій із часткою 15,33% став другим у структурі імпорту, третьою стала Німеччина поставивши на український ринок цукру на 108 тис дол..

Нагадаємо, що у період січень-серпень структура головних імпортерів та експортерів цукру за інформацією Державної фіскальної служби України виглядає ідентичною вересню. Киргистан — головний споживач, а Данія — головний постачальник.